Δίκη Χρυσής Αυγής: Με καταγγελίες για «κρίσιμο υλικό» εμφανίστηκε στο δικαστήριο ο Ηλίας Κασιδιάρης

Με καταγγελίες για «κρίσιμο υλικό που υπάρχει στη δικογραφία, αλλά διέφυγε της προσοχής του δικαστηρίου» εμφανίστηκε σήμερα ο Ηλίας Κασιδιάρης στη δίκη του.

Ο καταδικασθείς ως ηγετικό στέλεχος της εγκληματικής οργάνωσης υποστήριξε ότι από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου προκύπτει ότι στενός συνεργάτης του τότε πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά συνομίλησε στο τηλέφωνο με πρόσωπο που συνδέεται με τον Γιώργο Ρουπακιά, δύο ημέρες πριν από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης

ζήτησε από τους δικαστές το λόγο και είπε: «Προσκομίζω ένα νέο στοιχείο που υπάρχει στη δικογραφία, αλλά έχει διαφύγει της προσοχής του δικαστηρίου.

» Ακόμη και τώρα πρέπει να ληφθεί υπόψη. Στην υπόθεση αυτή υπάρχουν κρίσιμες και παράνομες κυβερνητικές παρεμβάσεις. Έχει γίνει τόσο μεγάλος θόρυβος αν πρέπει να δοθεί αναστολή. Πηγαίνω στις άρσεις του τηλεφωνικού απορρήτου αμέσως μετά το βράδυ της δολοφονίας. Υπάρχουν στοιχεία που δεν αναφέρθηκαν και προσωπικά με έχουν συνταράξει.

Στις 16/9/13, δύο ημέρες πριν από τη δολοφονία Φύσσα, εμφανίζεται επανειλημμένα τηλεφωνικός αριθμός που συνδέεται με ανώτερο κυβερνητικό παράγοντα της τότε κυβέρνησης Σαμαρά. Συγκεκριμένα, αριθμός της γενικής γραμματείας συντονισμού του κυβερνητικού έργου.

» Εμφανίζεται φυσικό πρόσωπο που είναι εντός της ΓΓ συντονισμού. Το τηλέφωνο αυτό ανήκει στον Δημήτρη Βαρτζόπουλο, τον εξ απορρήτων του τότε πρωθυπουργού. Μπορεί να τα εξετάσει το δικαστήριο τώρα.

» Αυτός ο άνθρωπος μίλησε με πρόσωπο που είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον καθ’ ομολογίαν δράστη το βράδυ του φόνου, δύο ημέρες αργότερα. Το πρόσωπο αυτό έχει συνεχείς επικοινωνίες. Τα έχω αποδελτιώσει από τη δικογραφία, ζητώ να διαλευκανθεί η υπόθεση έστω και τώρα. Το δικαστήριο έχει υποχρέωση.
Έχει καταστραφεί η ζωή μου κυριολεκτικά, δεν υπάρχει καμία σχέση με αυτό το φόνο. Είναι προσβλητικό για την προσωπικότητά μου. Ζητώ ο άνθρωπος αυτός να έρθει στο δικαστήριο, να εξηγήσει τι έλεγε με τον άνθρωπο που συνομιλούσε με τον δράστη.

» Ζητώ την κατ’ αντιπαράσταση εξέταση εμού του ιδίου με τον Βαρτζόπουλο Δημήτριο. Δεν προδικάζω τίποτα. Εδώ υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία. Δηλώνω αθώος, το έγκλημα είναι ατιμωτικό για την προσωπικότητά μου. Προκαλούνται ερωτηματικά, δεν προδίκαζω τίποτα, να μένει φως στο τι έλεγαν τότε».

Keywords
Τυχαία Θέματα