Παραιτήθηκε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – Εκλογές τον Ιούλιο

Το προεδρικό μέγαρο επισκέφθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο, προκειμένου να ζητήσει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, την προκήρυξη πρόωρων εκλογών στις 7 Ιουλίου και τη διάλυση της βουλής.

Ως λόγο για την προσφυγή στις κάλπες, επικαλέστηκε τους κινδύνους για την Οικονομία από μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, περίπου 4 μηνών, μετά

την κατάσταση που διαμόρφωσε το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

Συγκεκριμένα, στη συνάντηση που είχε με τον ΠτΔ, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι: «Όπως ξέρετε από το βράδυ των ευρωεκλογών έχω πει ότι θα ζητήσω εκλογές. Δημιουργείται συνθήκη με την παρατεταμένη προεκλογική περίοδο να δημιουργεί κίνδυνος. Να μην διακινδυνεύσουν οι κόποι και οι θυσίες του ελληνικού λαού. Υπό το βάρος αυτής της ευθύνης σας ζητώ τη διάλυση της βουλής και την ανανέωση της λαϊκής εντολής»

Από την πλευρά του ο κ. Παυλόπουλος έκανε δεκτό το αίτημα του πρωθυπουργού, σύμφωνα με το άρθρο 41, παράγραφος 2 του Συντάγματος.

Υπενθυμίζεται ότι στις 20:00, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, θα παρουσιάσει το πρόγραμμα του κόμματος, ενόψει εκλογών, το οποίο θα επικεντρώνεται στην ενίσχυση της μεσαίας τάξης.

The post Παραιτήθηκε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – Εκλογές τον Ιούλιο appeared first on mononews.

Keywords
Τυχαία Θέματα