Οριακή άνοδο για τον χρυσό, σε νέα υψηλά 2 εβδομάδων το WTI

Σε θετικό έδαφος επέστρεψε την Τετάρτη ο χρυσός, χωρίς ωστόσο να μπορέσει να κλείσει στα υψηλά ημέρας.

Αν και ενδοσυνεδριακά το συμβόλαιο Φεβρουαρίου έφτασε να ενισχύεται έως τα 1794,30 δολάρια, τελικά έκλεισε στα στα 1.785,50 δολάρια σημειώνοντας οριακή άνοδο 80 cents, κάτω από το +0,1%.

Οι επενδυτές ασχολήθηκαν με τα στοιχεία των Pfizer και BioNTech σχετικά με την αποτελεσματικότητα του εμβολίου τους απέναντι στη μετάλλαξη Όμικρον, σύμφωνα με

τα οποία η τρίτη δόση μπορεί να εξουδετερώσει τη νέα παραλλαγή Όμικρον.

Καθώς ο φόβος για την σοβαρότητα της νέας παραλλαγή του κορονοϊού υποχωρεί πάνω από τις αγορές, οι επενδυτές φαίνεται να αφήνονυν στην άκρη τις επενδύσεις σε «ασφαλή καταφύγια» όπως είναι ο χρυσός ή το bitcoin και να στρέφονται ξανά σε αγορές μεγαλύτερου ρίσκου όπως οι μετοχές.

Η αγορά πάντως περιμένει την Παρασκευή τα νέα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ.

Την ίδια ώρα νέα άνοδο, παρά τις αρχικές πιέσεις, κατάφερε να καταγράψει η τιμή του WTI κλείνοντας σε νέο υψηλό 2 εβδομάδων.

Η άνοδος μάλιστα ήρθε παρά το γεγονός πως η  Energy Information Administration στις ΗΠΑ ανακοίνωσε μικρότερη του αναμενόμενου μείωση των εβδομαδιαίων αποθεμάτων αργού κατά 200.000 βαρέλια, σε συνδυασμό με μεγαλύτερη του αναμενόμενου αύξηση στα αποθέματα βενζίνης.

Οι αναλυτές θεωρούν πως η αντίδραση των τελευταίων ημερών έχει να κάνει με το γεγονός πως η πτώση που σημειώθηκε αμέσως μετά την περίοδο την εορτή των Ευχαριστιών ήταν υπερβολική, ενώ και η  κίνηση του OPEC+ να αφήσει ανοιχτή τη συνεδρίασή του Δεκεμβρίου έφερε δισταγμό στους κερδοσκόπους καθώς ο οργανισμός θα μπορούσε να αιφνιδιάσει ανά πάσα στιγμή τις επόμενες εβδομάδες στηρίζοντας τις τιμές.

Κάπως έτσι το συμβόλαιο Ιανουαρίου του WΤΙ έκλεισε με άνοδο 0,4% στα 72,36 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Διαβάστε επίσης

Wall Street: Σε τροχιά διόρθωσης ο Dow Jones, σε θετικό έδαφος συνεχίζει ο Nasdaq – Άλμα για τις μετοχές κρουαζιέρας

Χρηματιστήριο: Με Σαράντη και Εθνική απάντησε στις πιέσεις και έσωσε το θετικό πρόσημο

Σε αρνητικό έδαφος επέστρεψαν οι ευρωαγορές μετά την εκρηκτική άνοδο της Τρίτης

Keywords
Τυχαία Θέματα