ΟΠΑΠ: Γιατί οι αναλυτές της AXIA ανεβάζουν τον πήχη για τη μετοχή

Ανεβάζουν τον πήχη για τη μετοχή του ΟΠΑΠ οι αναλυτές της Axia Research, σε συνέχεια των ευεργετικών συνεπειών της συμφωνίας του ΤΑΙΠΕΔ με τον Οργανισμό για 10ετή επέκταση της διάρκειας του αποκλειστικού δικαιώματος της Εταιρείας για τη διεξαγωγή, διαχείριση, οργάνωση και λειτουργία συγκεκριμένων αριθμολαχείων και επίγειων παιχνιδιών πρόγνωσης αθλητικών γεγονότων, που τέθηκε σε ισχύ

στις 13 Οκτωβρίου 2020.

Η Axia Research, με βάση αρχικούς υπολογισμούς εκτιμά ότι η έναρξη της νέας σύμβασης, που ανακοινώθηκε χθες από τον ΟΠΑΠ, προσθέτει 4 ευρώ στην τιμή στόχο που σήμερα είναι στα 10,9 ευρώ, ενώ με τον χαμηλότερο φόρο παιγνίων ο δείκτης EV/EBITDA του 2021 γίνεται 5.0x.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των αναλυτών της Axia Research, αν υποτεθεί ότι δεν θα αλλάξει κάτι στη σύμβαση, η συμφωνία θα οδηγήσει σε σημαντική αύξηση αξίας για τον ΟΠΑΠ.

Βάσει των πρώτων εκτιμήσεων των αναλυτών, η αξία που δημιουργείται σε ορίζοντα 10ετίας θα μπορούσε να φτάσει τα 2,09 δισ. ευρώ.

Η πρόσθετη αξία που δημιουργείται κατά τη διάρκεια της 10ετούς αυτής περιόδου υπολογίζεται σε περίπου 1,8 δισ. ευρώ.

Με βάση ένα προεξοφλούμενο μέσο σταθμικό κόστος κεφαλαίου (WACC) 8,4%, αυτό οδηγεί σε 4 ευρώ ανά μετοχή, επιπλέον της τιμής στόχου των 10,9 ευρώ ανά μετοχή.

Η σύσταση για τη μετοχή είναι «buy» (αγορά).

Keywords
Τυχαία Θέματα