Ο Παναθηναϊκός πήρε το «ντέρμπι αιωνίων» με εξωπραγματικό Τάιρις Ράις!

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ πήρε το πρώτο ντέρμπι «αιωνίων» της σεζόν, για την Euroleage, νικώντας  με 99-93 στην παράταση, χάρη στους 41 πόντους του μαγικού Τάιρις Ράις, αλλά και με την καθοριστική παρέμβαση του Γιώργου Παπαγιάννη.

Ο Ολυμπιακός διεκδίκησε στα ίσα τη νίκη μέσα σε μία «πύρινη» ατμόσφαιρα, αλλά έχασε την

ευκαιρία να δραπετεύσει νικητής, με χαμένες βολές, αν και ήταν στο +2, 84-86 στα 11 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη της κανονικής περιόδου. Στα 3 δευτερόλεπτα ο Γιώργος Παπαγιάννης έστειλε τον αγώνα σε έξτρα πεντάλεπτο (86-86 κ.α.), όπου οι «πράσινοι» είχαν το μομέντουμ.

Ένας αγώνας με ανατροπές, αφού ο Ολυμπιακός ακολουθούσε σε απόσταση αναπνοής στο μεγαλύτερο μέρος, επέστρεψε από το -13 (54-41) και με 18 πόντους του Σπανούλη, αλλά και 5/8 τρίποντα του Μπράντον Πολ έδειξε πολύ σκληρός για να… πεθάνει. Το σίγουρο είναι πως η ελληνική «μάχη γιγάντων», διάρκειας 45 λεπτών, πρόσφερε θέαμα και φάσεις στο ευρωπαϊκό φίλαθλο κοινό που θα θυμούνται για καιρό…

Αυτή ήταν η 4η διαδοχική νίκη του Παναθηναϊκού που έφτασε τις 8 νίκες σε 12 αγωνιστικές στη Euroleague, ενώ ο Ολυμπιακός μετά από δύο διαδοχικές ήττες υπέστη την 7η ήττα στο σύνολο στη διοργάνωση.

Μετά το τέλος της αναμέτρησης πάντως, ο Ολυμπιακός κατέθεσε ένσταση υποστηρίζοντας πως δεν δόθηκε ένα τάιμ άουτ που είχε ζητήσει, πριν την τελευταία επίθεση της ομάδας του, παρά το γεγονός πως η γραμματεία χτύπησε την κόρνα.

Τα δεκάλεπτα: 18-17, 46-39, 63-61, 86-86 κ.α., 99-93 παρ.

Keywords
Τυχαία Θέματα