Βρετανία: Το Βασιλικό Ναυτικό ζήτησε «συγγνώμη» για την γκάφα με τον… «θάνατο της Ελισάβετ»

Συγγνώμη από τους Βρετανούς ζήτησε το Βασιλικό Ναυτικό της χώρας, για την αναστάτωση που προκλήθηκε με την διάδοση μιας ψεύτικης είδησης που αφορούσε τον… θάνατο της Βασίλισσας Ελισάβετ.

Η φήμη κυκλοφόρησε την περασμένη Κυριακή, μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, προκαλώντας την αντίδραση του παλατιού. Σήμερα, εκπρόσωπος του Βασιλικού Ναυτικού ανακοίνωσε πως η φήμη ξεκίνησε από μια παρανόηση κατά την διάρκεια άσκησης σε μία από τις ναυτικές βάσεις του, την περασμένη εβδομάδα.

Η

φήμη ξεκίνησε όταν ένα screenshot από μία ομάδα στο WhatsApp έγινε viral. Επρόκειτο για μια συνομιλία μεταξύ ανδρών του Βασιλικού Ναυτικού, στην οποία αναφέρεται πως η βασίλισσα απεβίωσε από καρδιακή ανακοπή. Ο χρήστης «Gibbo» προώθησε το μήνυμα, που αναφέρει: «Η βασίλισσα απεβίωσε σήμερα το πρωί, καρδιακή προσβολή, θα ανακοινωθεί στις 9.30 αύριο το πρωί» και σε άλλους χρήστες.

Την Παρασκευή το πρωί το Βασιλικό Ναυτικό επιβεβαίωσε πως το παραπάνω μήνυμα ήταν μέρος της άσκησης με την κωδική ονομασία «Operation London Bridge» (κωδικός που αναφέρεται στις κινήσεις που πρέπει να γίνουν μετά τον θάνατο της βασίλισσας), η οποία πραγματοποιήθηκε στη ναυτική και στρατιωτική βάση Yeovilton, στο Σόμερσετ.

Σύμφωνα με την επιχείριση London Bridge, σε περίπτωση θανάτου της βασίλισσας θα ενημερωθεί πρώτα ο πρωθυπουργός και ανώτατοι κρατικοί αξιωματούχοι και μετά η είδηση θα ανακοινωθεί στα επίσημα μέσα ενημέρωσης.

Εκπρόσωπος του Βασιλικού Ναυτικού δήλωσε: «Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε πως μια εσωτερική άσκηση έλαβε χώρα στην βασιλική ναυτική βάση Yeovilton σύμφωνα με υφιστάμενα σχέδια εκτάκτου ανάγκης για το προσωπικό. Αυτές οι ασκήσεις πραγματοποιούνται σε συχνή βάση και καμία σημασία δεν θα πρέπει να δίνεται στην χρονική στιγμή της άσκησης. Αν και η άσκηση διεξαγόταν κανονικά ζητάμε συγγνώμη για οποιαδήποτε παρανόηση μπορεί να έχει δημιουργηθεί».

Keywords
Τυχαία Θέματα