«Ντόμινο» για την παγκόσμια αγορά η κατάρρευση των crypto

Την ανησυχία τους εκφράζουν οι αναλυτές, καθώς ο πανικός από την κατρακύλα των crypto, μπορεί να οδηγήσει σε sell-off κι άλλων μετοχών.

«Η επίδραση σε αυτή την περίπτωση δεν προκύπτει από τις συνδέσεις των κρυπτονομισμάτων με το παραδοσιακό χρηματοπιστωτικό σύστημα, αλλά από το συναίσθημα των μικροεπενδυτών», εξηγεί ο κ. Νικόλαος Πανιγκιρτζόγλου, αναλυτής της  JPMorgan Chase & Co.

«Σήμερα ένας νέος παράγοντας της bear market μπήκε στο παιχνίδι, δηλαδή η κατάρρευση των

κρυπτονομισμάτων», έγραψε ο Malcolm Freeman, του Χρηματοπιστωτικού ιδρύματος Kingdom Futures.

«Οι απώλειες για τους επενδυτές είναι πολύ μεγάλες. Το ερώτημα είναι το εξής: Αυτοί οι επενδυτές εμπλέκονται και σε μετοχές; Γιατί αν τρέξουν προς την έξοδο, τότε κι άλλοι θα ακολουθήσουν αυτή την κατεύθυνση», αναρωτήθηκε.

Το Bitcoin κατέγραψε απώλειες το πρωί στην Αμερική μετά το κλείσιμο στα 25.000 δολάρια την Πέμπτη. Το πιο μαζικό sell-off είχε ως αποτέλεσμα απώλειες 200 δις. ευρώ από την αγορά μέσα σε 24 ώρες.

«Στην αρχή της εβδομάδας είχαμε το Terra, τώρα έχουμε το Tether αυτό έχει προκαλέσει έκπληξη» ανέφερε ο Chris Turner επικεφαλής στρατηγικής FX στην ING Bank NV,  υπογραμμίζοντας ότι υπάρχει αβεβαιότητα στις αγορές.

Βουτιά 99% αλλά και ανάκαμψη στα stablecoins

Το 21 Shares Terra είδε τη τιμή του να καταρρέει με βουτιά 99% στα 0,01 ελβετικά φράγκα, ενώ στις 6 Μαΐου είχε κλείσει στα 22,29 ελβετικά φράγκα.

Την αρχή έκανε η κατάρρευση του TerrraUSD και τώρα το Tether υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2020, υποχωρώντας στα 94,55 cents. Λίγο αργότερα ανέκαμψε στα 99 cents, αφού πρώτα υπήρξαν οι σχετικές επιβεβαιώσεις από τον Paolo Ardoino, επικεφαλής τεχνολογίας της Tether, ότι οι επενδυτές δεν θα έχουν κάποιο πρόβλημα με τις μετοχές τους.

Εν τω μεταξύ, το Bitcoin ανέκαμψε από τις ενδοσυνεδριακές απώλειες άνω του 10% νωρίς την Πέμπτη και ανέβηκε υψηλότερα το πρωί στις ΗΠΑ. Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο διαπραγματευόταν περίπου στα 29.000 δολάρια από το μεσημέρι στη Νέα Υόρκη, σημειώνοντας αύξηση περίπου 2% την ημέρα.

Διαβάστε επίσης:

Bitcoin: Κάτω από τα 30.000 δολάρια για πρώτη φορά από τον Ιούλιο 2021 – Η επόμενη στήριξη

Σε υψηλό 20ετίας το δολάριο: Ο πληθωρισμός βυθίζει τις μετοχές
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα