Νέο Subaru Outback: Σε δικό του χωρόχρονο!

Χωρίς υβριδικά συστήματα, μπαταρίες ή εξηλεκτρισμό, το Outback εκσυγχρονίστηκε και παραμένει μοναδικό σε συγκεκριμένους τομείς.

Αν στο μικρό Γαλάτικο χωριό των Δρυιδών στην Αρμορίκη υπήρχαν αυτοκίνητα, τότε αυτά θα ήταν Subaru. Φαντάζομαι τους Αστερίξ και Οβελίξ να κυκλοφορούν με το καινούργιο Outback τους ταιριάζει απόλυτα. Ένα αυτοκίνητο που όχι απλά αντιστέκεται αλλά κυριολεκτικά πηγαίνει κόντρα στο ρεύμα: Με ατμοσφαιρικό κινητήρα 2.5lt/170PS, με 25,2kgm/4000rpm, μόνιμη 4κινηση, απόσταση 21.3cm από το έδαφος και έμφαση σε εκτός

δρόμου ικανότητες, άνεση ανάρτησης, ενεργητική/παθητική ασφάλεια το Outback φαντάζει σαν τον τελευταίο των Μοϊκανών.

Είναι γεγονός πως η Subaru πουλά τον κύριο όγκο των οχημάτων της σε ΗΠΑ, Ιαπωνία. Εκεί δεν υπάρχουν οι περιορισμοί στους ρύπους που έχει επιβάλλει η ΕΕ. Οπότε η Subaru δεν έχει μπει στο παιχνίδι του εξηλεκτρισμού, αυτό για κάποιους είναι πλεονέκτημα. Το Outback με μήκος κοντά στα 4.9m είναι το κορυφαίο μοντέλο της Ιαπωνικής μάρκας.

Η 6η του γενιά παρουσιάστηκε σήμερα στην έκθεση της ΠΛΕΙΑΔΕΣ MOTORS,  αντιπροσωπείας της Subaru, που εδρεύει επί της Λεωφόρου Κηφισίας στο Χαλάνδρι. Το νέο Subaru Outback παρουσιάστηκε στην έκδοση Adventure, που δίνει έμφαση στην περιπέτεια και στην απόδραση από τα τετριμμένα. Η Subaru ξεκίνησε εφαρμόζοντας την διαφοροποιημένη έκδοση Adventure στο Forester και συνεχίζει τώρα στο νέο Outback. Διακριτά εξωτερικά χαρακτηριστικά είναι οι μεγάλες μαύρες 18άρες ζάντες, τα μαύρα ανθεκτικά προστατευτικά στο πλάι, οι ράγες αντοχής βαρύτερου φορτίου, η μαύρη κεραία τύπου πτερύγιο καρχαρία, το χαρακτηριστικό λογότυπο Outback και οι πράσινες διακοσμητικές λεπτομέρειες τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό του αυτοκινήτου.

Το νέο μοντέλο με την καινούργια χαρακτηριστική εξαγωνική μάσκα εμπρός έχει ελαφρά μεγαλύτερες διαστάσεις σε μήκος και πλάτος από το προηγούμενο, 21 εκατοστά απόσταση από το έδαφος, ικανότητα ρυμούλκησης 2tn και άνεση χώρων στην καμπίνα επιβατών. Ο χώρος αποσκευών που ανοίγει και μόνο με κίνηση του ποδιού φτάνει στα 1822lt και το βάρος τα 1650kg. Η εργονομία, η ευελιξία και η άνεση είναι τα δυνατά του σημεία.

Στα εκτός δρόμου χαρακτηριστικά, η απόσταση από το έδαφος αυξήθηκε από 200 mm στα 213 mm, προσεγγίζοντας αυτή του Forester. Η γωνία προσέγγισης αυξήθηκε κατά σχεδόν μία μοίρα, από 18,8° σε 19,7°, η γωνία ράμπας από 20,3° σε 21°ενώ η γωνία αναχώρησης παρέμεινε πρακτικά αμετάβλητη παρά το μεγαλύτερο μήκος του πίσω μέρους του αυτοκινήτου.  

Όπως κάθε SUBARU έτσι και το Outback φέρει μόνιμη συμμετρική τετρακίνηση, επίπεδο κινητήρα 2,5lt άμεσου ψεκασμού, εξελιγμένο κιβώτιο Lineartronic CVT με 8 ταχύτητες στη χειροκίνητη λειτουργία, διπλή λειτουργία X-Mode, Active Torque Split, Eye Sight με βελτιωμένες αλλά και πρόσθετες νέες λειτουργίες όπως:

Lane Centering Function (νέα λειτουργία)Pre-Collision Braking SystemAdaptive Cruise ControlAutonomous Emergency Steering (νέα λειτουργία)Lane Departure WarningLane Departure PreventionEmergency Lane Keep Assist (νέα λειτουργία)Traffic Sign Recognition/Intelligent Speed Limiter (νέα λειτουργία)EyeSight Assist MonitorVibrating Steering Wheel (νέα λειτουργία)

Ο πίνακας οργάνων – πλήρως ανασχεδιασμένος – χαρακτηρίζεται από μια νέα μεγάλη και κάθετη οθόνη αφής 11,6 ιντσών, από την οποία μπορεί να ελεγχθεί μια ποικιλία λειτουργιών. Οι οριζόντιες γραμμές του ταμπλό και το διευρυμένο παρμπρίζ τονίζουν την αίσθηση ευρυχωρίας και ασφάλειας στο εσωτερικό.

 Εκτός από τις νέες λειτουργίες στο σύστημα EyeSight, υπάρχουν πολλές άλλες καινοτομίες και βελτιώσεις όσον αφορά στην ενεργητική ασφάλεια:

Electric Brake Booster (Ηλεκτρικός Κατανεμητής Φρένων – νέα λειτουργία)Driver Monitoring SystemRAB – Reverse Automatic Braking with Rear Parking sensorADB – Adaptive Driving Beam (νέα λειτουργία)Post-Collision Break control (νέα λειτουργία)e-CallΑερόσακος SRS καθίσματος συνοδηγού

Το νέο Outback είναι ετοιμοπαράδοτο με 3 εκδόσεις εξοπλισμού, STYLE, ADVENTURE και PREMIUM, με τιμές: 57.750€, 60.750€ και 65.550€, ενώ τα τέλη κυκλοφορίας ανέρχονται στα 164€. Σύντομα θα το έχουμε στα χέρια μας για τις πρώτες εντυπώσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Νέο Subaru Outback,neo Subaru Outback