Νέα μεγάλη φωτιά κοντά στην Πάτρα – Εκκενώνονται σπίτια στον Προφήτη Ηλία, σε ετοιμότητα το νοσοκομείο Ρίου

Φωτιά ξέσπασε περίπου στις 13:00 το μεσημέρι της Πέμπτης, σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή του Προφήτη Ηλία, κοντά στην περιμετρική οδό της Πάτρας.

Όπως αναφέρει το tempo24, εκκενώνονται προληπτικά σπίτια και επιχειρήσεις στην περιοχή του Προφήτη Ηλία, έπειτα από εντολή.

Οι αστυνομικοί απομακρύνουν κατοίκους από τα σπίτια τους και στις οδούς Αρτεμισίου και Διοδώρου, ενώ προς εκκένωση είναι και το Βελβίτσι στην περιοχή Μανδήλω.

Η ΕΛ.ΑΣ. έχει διακόψει την κυκλοφορία στην οδό Πανεπιστημίου έως και στην Θεοφράστου.

Επί τόπου επιχειρούν

30 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρο και εννέα οχήμα, ενώ από αέρος συνδράμουν τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Σε ετοιμότητα το νοσοκομείο του Ρίου

Λόγω της πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή της Πάτρας (Συχαινά) και κοντά σε κατοικημένες περιοχές, ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ, Γιάννης Καρβέλης, ζήτησε να τεθεί σε κατάσταση μέγιστης ετοιμότητας και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, λόγω γειτνίασης με την περιοχή στην οποία μαίνεται η μεγάλη φωτιά.

Ο κ. Καρβέλης, από την πρώτη στιγμή, επικοινώνησε με το Υπουργείο Υγείας, τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη, τον Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Χαράλαμπο Μπονάνο, τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ/ΚΕΠΥ Νίκο Παπαευσταθίου και τις Αστυνομικές Αρχές της πόλης και τους ζήτησε να βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες.

Διαβάστε επίσης:

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα – Ποιες περιοχές απειλούνται

Φωτιά στην Πάτρα: Βελτιωμένη εικόνα στη Δροσιά – Οριοθετημένη η πυρκαγιά στην Ελεκίστρα

Keywords
Τυχαία Θέματα