Πόθεν Έσχες Κώστα Φραγκογιάννη: Από τους πιο ευκατάστατους

Ο υφυπουργός Εξωτερικών προέρχεται από τον ιδιωτικό τομέα όπου ήταν υψηλόβαθμο στέλεχος σε μεγάλες εταιρείες. 

Όπως είναι γνωστό ο Κώστας Φραγκογιάννης - τον οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε για τη θέση του υφυπουργού Εξωτερικών για θέματα Οικονομικής Διπλωματίας και Εξωστρέφειας όταν κέρδισε τις εκλογές του 2019 - προέρχεται από τον ιδιωτικό τομέα και έχει διατελέσει υψηλόβαθμο στέλεχος σε μεγάλες επιχειρήσεις [εργάστηκε στην Εμπορική Τράπεζα,

την Interbank (Διευθυντής Marketing και ιδρυτικό στέλεχος), την Δέλτα (Γενικός Διευθυντής), στον Όμιλο Βασιλάκη, στον Ant1, στη ΒΙΟΧΑΛΚΟ, στη Vivartia (Διευθυντής Ανάπτυξης) και στην Chipita, όπου υπήρξε και ιδρυτικό μέλος και διευθυντής ανάπτυξης]. Είναι ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση αφού γνωρίζει από οικονομική διπλωματία και είναι ένας ευκατάστατος άνθρωπος λόγω της μεγάλης διαδρομής του στον ιδιωτικό τομέα.

Αυτό επιβεβαιώνει και το πόθεν έσχες του υφυπουργού, το οποίο δημοσιοποιήθηκε την Πέμπτη μαζί με τα υπόλοιπα πόθεν έσχες των πολιτικών.

Σύμφωνα με τη δήλωση περιουσιακής κατάστασης του υφυπουργού τα εισοδήματα του 2019 ανήλθαν σε 379.538 ευρώ και της συζύγου του σε 13.192 ευρώ.

Οι καταθέσεις του ιδίου ήταν 709.792 ευρώ εκ των οποίων 520.469 ευρώ ήταν στν τράπεζα UBP στην Ελβετία και 157.907 ευρώ στην Τράπεζα Πειραιώς.

Μαζί με τη σύζυγό του κυρία Χριστίνα Ξενοκώστα διαθέτουν 19 ακίνητα από τα οποία ξεχωρίζει ακίνητο 3.219 τετραγωνικών μέτρων στην Κηφισιά.

Το ζέυγος Φραγκιγιάννη έχει επίσης έξι οχήματα και ένα δάνειο 380.000 ευρώ από την Τράπεζα Πειραιώς. που λήγει εφέτος.

Keywords
Τυχαία Θέματα