Μέρκελ: Είμαι φυσικός, ακούω την επιστήμη

Η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε ότι δίνει ιδιαίτερο βάρος στις επιστημονικές συμβουλές σε θέματα σχετικά με την πορεία του κορονοϊού, αλλά αρνήθηκε να πει πόσο σημαντικό είναι γι ‘αυτήν, το να ακούγονται οι επιστημονικές συμβουλές στον Λευκό Οίκο.

«Δεν πρόκειται να το κάνω μια μέρα πριν από τις εκλογές στις Ηνωμένες Πολιτείες», είπε όταν ρωτήθηκε για τις επιστημονικές συμβουλές και τον Λευκό Οίκο. Όπως μεταδίδει το

Reuters η κα. Μέρκελ ρωτήθηκε σχετικά, στο περιθώριο συνέντευξης τύπου αφού συζήτησε με το υπουργικό συμβούλιο τα νέα μέτρα που ελήφθησαν, με σκοπό τον περιορισμό της εξάπλωσης της νόσου COVID-19.

«Σε κάθε περίπτωση» τόνισε η καγκελάριος, «γνωρίζεται την εκπαίδευσή μου ως φυσικός, και φυσικά, παρακολουθώ στενά τις επιστημονικές συμβουλές και τις εφαρμόζω».

Παράλληλα, αναφέρθηκε σε μία «δύσκολη μέρα» και ζήτησε εκ νέου τη συμμετοχή και την κατανόηση των πολιτών στο νέο «lockdown». «Αν τα μέτρα λειτουργήσουν, μπορούμε να έχουμε έναν υποφερτό Δεκέμβριο», δήλωσε, και επανέλαβε ότι οι αποφάσεις για νέους περιορισμούς ήταν πάρα πολύ δύσκολες, αλλά ήταν αναγκαίες.

Διαβάστε επίσης: Μέρκελ σε ηγέτες της ΕΕ: Πηγαίνετε άμεσα σε σύντομα lockdown, έπρεπε να το είχαμε κάνει νωρίτερα

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση

Keywords
Τυχαία Θέματα