Μάλτα: Έτοιμος να παραιτηθεί ο πρωθυπουργός Μουσκάτ

Την παραίτησή του σχεδιάζει ο πρωθυπουργός της Μάλτας Τζόζεφ Μουσκάτ, όπως αναφέρει δημοσίευμα των Times of Malta.

Η απόφασή του επισπεύσθηκε λόγω της πολιτικής και νομικής κρίσης που είχε ως αποτέλεσμα η έρευνα για τη δολοφονία της δημοσιογράφου Ντάφνε Καρουάνα Γκαλιζία, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Την Τρίτη παραιτήθηκε ο στενός φίλος του πρωθυπουργού Κιθ Σέμπρι αφού κατονομάστηκε από τον επιχειρηματία

Γιόργκεν Φένεχ στο πλαίσιο της έρευνας, δήλωσαν οι πηγές. Η αστυνομία δεν έχει πει επίσημα γιατί ο Σέμπρι έχει τεθεί υπό κράτηση ούτε αν θεωρείται ύποπτος στην υπόθεση που έχει συγκλονίσει τη Μάλτα και έχει οδηγήσει σε νέες εκκλήσεις από πολιτικούς της αντιπολίτευσης για την παραίτηση του Μουσκάτ.

Λίγες ημέρες νωρίτερα ο υπουργός Οικονομίας της Μάλτας, Κρίστιαν Καρντόνα, ανέστειλε τον ρόλο του στην κυβέρνηση μέχρι να καταλήξει η αστυνομική έρευνα για τη δολοφονία της δημοσιογράφου Ντάφνι Καρουάνα Γκαλιζία το 2017.

Ο Καρντόνα ανακρίθηκε για λίγο από την αστυνομία το Σάββατο σε σχέση με την υπόθεση και αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση με τη δολοφονία, η οποία συγκλόνισε τη Μάλτα. «Ο δρ Καρντόνα δηλώνει ότι δεν έχει απολύτως καμία σχέση με την υπόθεση, αλλά αφού η αστυνομία ζήτησε περαιτέρω διευκρινίσεις αισθάνεται πως έχει την ηθική υποχρέωση να κάνει αυτό το βήμα προς το εθνικό συμφέρον», είχε αναφέρει η κυβέρνηση σε παλαιότερή της ανακοίνωση.

The post Μάλτα: Έτοιμος να παραιτηθεί ο πρωθυπουργός Μουσκάτ appeared first on mononews.

Keywords
Τυχαία Θέματα