Χρηματιστήριο: Καλλωπισμός αποτιμήσεων επειδή τελειώνει ο μήνας, Μυτιληναίος, ΟΠΑΠ κρατούν την αγορά κοντά στις 900 μονάδες

Mε 36 εκατ. ευρώ τζίρο έπειτα από τέσσερις ώρες συναλλαγών ο γενικός δείκτης του Χ.Α. κινείται στα επίπεδα των 898 μονάδων, διατηρώντας την απόσταση ασφαλείας από τις 900 μονάδες. Προς στιγμή έγραψε της 9012 μονάδες, επίπεδα που σβήστηκαν γρήγορα.

Το στοίχημα και η ισορροπία σε τεντωμένο σχοινί διατηρούνται, σε μία περίοδο που η χρονιά τελειώνει, άλλωστε σήμερα είναι η τελευταία χρηματιστηριακή συνεδρίαση για τον Νοέμβριο. Από την αρχή του χρόνου τα κέρδη που καταγράφει ο δείκτης αγγίζουν το 45% και για ορισμένα μετοχές, όπως τις τραπεζικές η άνοδος ξεπερνάει το 100%.

Βικοχάλκο,

ΟΠΑΠ, που κινείται σε πολυετή υψηλά, μαζί με τα ΕΛΠΕ και τον Μυτιληναίο που σημειώνει την μεγαλύτερη άνοδο από τις μετοχές της μεγάλης κεφαλαιοποίηση 3,46%, μετά την είδηση ότι η EBRD απέκτησε το 9% της έκδοσης του ευρωομολόγου της περασμένης εβδομάδας, διατηρούν την αγορά και το φρόνημα σε υψηλά επίπεδα.

Ο Τραπεζικός κλάδος υποχωρεί στις 893 μονάδες με την Εθνική και την Eurobank να υποχωρούν λίγο κάτω από 2% και η Alpha πάνω από 2%. Κέρδη 0-,7% για την Πειραιώς, στα 3,14 ευρώ.

Στα 3,55 ευρώ αμετάβλητη η μετοχή του Πλαισίου και σήμερα.

Στα 3,5 εκατ. ευρώ πακέτα.

Από τις μετοχές που διακινούνται ενισχύονται 50, αλλά 54 υποχωρούν.

Τέλος, σύμφωνα με τον κ. Λ. Παπαϊωάννου της Fast Finance, η αργά εξελισσόμενη ανοδική κίνηση της αγοράς της αγοράς, με εναλλασσόμενους πρωταγωνιστές, μας βοηθά να παραμένουμε μεσοπρόθεσμα αισιόδοξοι για μετοχές με καλά θεμελιώδη στοιχεία, υψηλές μερισματικές αποδόσεις και εξωστρέφεια. Εντούτοις, ο ίδιος τονίζει ότι είναι απαραίτητο να συνεχιστεί η θετική συμπεριφορά της αγοράς να διατηρείται από Δευτέρα.

Όπως αναφέρει ο αναλυτής, οι εγχώριοι επενδυτές θα πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη ότι υπάρχει ωραιοποίηση του τελευταίου 5λέπτου αυξάνοντας τις υποψίες μήπως οφείλεται στο κλείσιμο μήνα, που για πολλούς θεσμικούς (έσω και έξω) ταυτίζεται και με το κλείσιμο έτους.

Επίσης, οι όγκοι συναλλαγών συνεχίζουν να παραμένουν χαμηλότεροι του επιθυμητού, τονίζοντας ότι θα πρέπει να αυξηθούν για να εξαχθούν ασφαλέστερα συμπεράσματα.

The post Χρηματιστήριο: Καλλωπισμός αποτιμήσεων επειδή τελειώνει ο μήνας, Μυτιληναίος, ΟΠΑΠ κρατούν την αγορά κοντά στις 900 μονάδες appeared first on mononews.

Keywords
Τυχαία Θέματα