Κορονοϊός: Σύζυγος της εκπαιδευτικού το νέο κρούσμα στην Θεσσαλονίκη – Το πρώτο τεστ είχε βγει αρνητικό

12:13 4/3/2020 - Πηγή: Mononews

Ένας ακόμη άνδρας βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό στην χώρα μας, όπως έγινε γνωστό το πρωί, ανάγοντας τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα σε 8

Ο άνδρας από την Θεσσαλονίκη που επιβεβαιώθηκε σήμερα ότι βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό αποτελεί το όγδοο κρούσμα που εμφανίζεται στην χώρα μας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για τον σύζυγο της εκπαιδευτικού, πέμπτου επιβεβαιωμένου κρούσματος στην Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι η νεαρή εκπαιδευτικός είναι φίλη της 38χρονης που διαγνώστηκε πρώτη θετική στον ιό, στις 26 Φεβρουαρίου, λίγες μέρες μετά την επιστροφή της από ταξίδι στο Μιλάνο.

Ο άνδρας που αποτελεί το όγδοο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Ελλάδα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, που έχει οριστεί ως το νοσοκομείο αναφοράς του κορονοϊού για την Θεσσαλονίκη. Η κλινική εικόνα του άνδρα, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, είναι καλή και δεν παρουσιάζει διαφορές συγκριτικά με την κλινική εικόνα των άλλων κρουσμάτων που έχουν ανακοινωθεί έως σήμερα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δρόμος προς την διαπίστωση ότι ο άνδρας είναι θετικός στον νέο κορονοϊό εξελίχθηκε σε «θρίλερ». Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες ημέρες, ο άνδρας από την Θεσσαλονίκη παρέμενε σε οικειοθελή απομόνωση. Ο άνθρωπος υποβλήθηκε σε μία πρώτη εξέταση, από την οποία προέκυψε ότι το δείγμα που έδωσε ήταν αρνητικό στο μικρόβιο. Παρ’ όλα αυτά, ο άνδρας συνέχισε να παρουσιάζει συμπτώματα γρίπης. Οι εξετάσεις επαναλήφθηκαν και στο δεύτερο τεστ που υπεβλήθη βρέθηκε θετικός στον ιό. Πλέον, ο ασθενής νοσηλεύεται σε καραντίνα στο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης.

Το περιστατικό διεγνώσθη στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Πηγές του υπουργείου Υγείας αναφέρουν ότι το περιστατικό ανιχνεύθηκε κατά τη διάρκεια ιχνηλάτησης επαφών του 5ου κρούσματος από τον ΕΟΔΥ και ήταν σε αυστηρή κατ’οίκον απομόνωση.

Υπενθυμίζεται ότι, έως αυτή την ώρα, τα κρούσματα στην Ελλάδα είναι τα εξής:

1ο κρούσμα: 26 Φεβρουαρίου – Η 38χρονη από τη Θεσσαλονίκη, η οποία είχε ταξιδέψει στο Μιλάνο
2ο κρούσμα: 27 Φεβρουαρίου – Ο 9 ετών γιος της 38χρονης από τη Θεσσαλονίκη
3ο κρούσμα: 27 Φεβρουαρίου – Μία 40χρονη στην Αθήνα που είχε ταξιδέψει στο Μιλάνο
4ο κρούσμα: 28 Φεβρουαρίου – Μία 36χρονη καθηγήτρια στην Αθήνα, η οποία είχε ταξιδέψει στην βόρεια Ιταλία
5ο κρούσμα: 29 Φεβρουαρίου – Μία γυναίκα στη Θεσσαλονίκη, φίλη της 38χρονης
6ο κρούσμα: 29 Φεβρουαρίου – Ένας 62χρονος στην Αθήνα που είχε ταξιδέψει στην Ιταλία
7ο κρούσμα: 29 Φεβρουαρίου – Ένας άνδρας στην Αθήνα, στενή επαφή της 40χρονης
8ο κρούσμα: 04 Μαρτίου – Ένας άνδρας στην Θεσσαλονίκη, σύζυγος της φίλης της 38χρονης

Keywords
Τυχαία Θέματα