Χρηματιστήριο: Ψάχνει την άνοδο για δεύτερη ημέρα

11:22 4/3/2020 - Πηγή: Mononews

Επιμένει ανοδικά ο Γενικός Δείκτης του ΧΑΑ στα όρια τω ν 770 μονάδων χωρίς όμως την ορμή της χθεσινής συνεδρίασης.

Το χθεσινό sell off στη Wall Street κατά 700 μονάδες θα μπορούσε να λειτουργήσει αποτρεπτικά για τους επενδυτές στο ΧΑΑ σήμερα. Όμως δεν ισχύει αυτό διότι οι αποτιμήσεις βρέθηκαν στα όριά τους και αναδείχθηκαν εκ νέου απειλητικές ευκαιρίες.

Άλλωστε τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια αντιδρούν θετικά ενώ τα συμβόλαιο στη Wall Street δείχνουν άνοδο 1,9%.

Ο

Γενικός Δείκτης τους ΧΑΑ ξεκίνησε  πτωτικά με χαμηλό τις 761 μονάδες. Βελτίωση παράλληλα καταγράφεται στην  αγορά ομολόγων με το ελληνικό δεκαετές να διολισθαίνει στα επίπεδα του 1,25%.

O τραπεζικό κλάδος υποχωρεί στη συνεδρίαση της Τετάρτης με ελεγχόμενες απώλειες κοντά στη 1 ποσοστιαία μονάδα ενώ εντολές αγορές βγαίνουν στα μη τραπεζικά blue chips.

Αντίδραση στα 10,16 ευρώ για τον ΟΠΑΠ, στα 6,79 ενισχύεται η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, στα 3,77 η ΕΧΑΕ, στα 16,19 ευρώ η Motor Oil, στα 7,48 ευρώ ο Σαράντης, στα 8,20 η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή και στα 4,71% ο Φουρλής. Τα κέρδη των προαναφερόμενων μετοχών θα πρέπει να σημειωθεί ότι είναι οριακά και κινούνται κοντά στη 1 ποσοστιαία μονάδα.

Από την άλλη νέες πιέσεις βγαίνουν στο Μυτιληναίο, profit taking στη μετοχή της Jumbo, της  Lamda, της Intralot, του Ελλάκτωρα, της Coca Cola, της ΔΕΗ και της Βιοχάλκο.

Οι συναλλαγές στο πρώτο ημίωρο της συνεδρίασης ξεπερνούν τα 10,4 εκατ. ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα