Κορονοϊός: Στους 32 οι θάνατοι στην Ελλάδα, 1061 τα συνολικά κρούσματα

Σε 1.061 ανέβηκε ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων στην Ελλάδα, σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις του Υπουργείου Υγείας.

Όπως ανέφερε ο Σωτήρης Τσιόδρας, το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν άλλα 95 κρούσματα, ενώ πραγματοποιήθηκαν τεστ.

Την ίδια ώρα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ 69 άτομα, ενώ πέντε πήραν εξιτήριο από αυτές. Από τους 65 ασθενείς, οι 12 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες, ενώ 45 είναι άνω των 65 ετών ή έχουν υποκείμενο νόσημα.

Το

τελευταίο 24ωρο έχασαν τη ζωή τους άλλα 4 άτομα, αυξάνοντας τον αριθμό των νεκρών σε 32.

Από την πλευρά του ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε αρχικά στη νέα δυνατότητα από το gov.gr να μπορεί κάποιος να προχωρήσει σε άυλη συνταγογράφηση για τα φάρμακά του. 

Αναφορικά με τους Έλληνες στο εξωτερικό που θέλουν να επιστρέψουν στην Ελλάδα, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως από αύριο διακόπτονται οι πτήσεις από και προς την Ολλανδία και οι πτήσεις από Γερμανία που δεν κατευθύνονται στην Αθήνα.

Ανέφερε επίσης πως δεν είναι δυνατόν να επιστρέψουν όλοι οι Έλληνες από το εξωτερικό, παρά μόνο σε όσοι έχουν ανάγκη. Όπως ανέφερε οι πτήσεις έχουν κλείσει για σοβαρό λόγο και δεν υπάρχει γενικός επαναπατρισμός. Πιο συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στην περίπτωση του Λονδίνου, προσθέτοντας πως 2.850 Έλληνες από την Αγγλία έχουν ζητήσει να επιστρέψουν.  Ωστόσο η άδεια επαναπατρισμού θα δοθεί μόνο σε 3 κατηγορίες και όχι γενικά, ειδικά σε όσους έχουν που να μείνουν. Ο επαναπατρισμός θα αφορά μόνο όσους  έχουν α) άμεση υγειονομική φροντίδα (έγκυες, σοβαρό πρόβλημα υγείας κτλ),β) όσους δεν έχουν που να μείνουν λόγω απώλειας ή λήξης της μίσθωσης τους και γ) τους εγκλωβισμένους από πτήσεις transit.

Ανέφερε επίσης πως από Δευτέρα, σε κάθε αναφορά για μη τήρηση των μέτρων προστασίας στις λαϊκές αγορές, αυτές θα κλείνουν οριστικά.

Ανεφέρε επίσης πως μεταξύ των Ελλήνων που επαναπατρίστηκαν από την Τουρκία εντοπίστηκε 1 άτομο θετικό στον ιό, ενώ από τους Έλληνες που επέστρεψαν από την Ισπανία εντοπίστηκε ακόμα ένα άτομο θετικό στον ιό, στο οποίο τα πρώτα τεστ ήταν αρνητικά.  Για τους 90 Έλληνες που έχουν επιστρέψει και είναι σε καραντίνα σε ξενοδοχεία της Ξάνθης, θα ξεκινήσουν από αύριο σχετικοί έλεγχοι.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κορονοϊός, Ελλάδα 1061,koronoios, ellada 1061