Κεραμέως: Ζήτησε εισαγγελική παρέμβαση για τα πρωτοφανή επεισόδια στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης

Την παρέμβαση της Δικαιοσύνης προκαλούν τα νέα επεισόδια στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης.

Με αναφορά της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης ζητείται η παρέμβασή του για τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης.

Το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Παιδείας

και Θρησκευμάτων, σχετικά με τα επεισόδια στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, ανακοινώνει:

«Βίαιες συμπεριφορές σαν αυτές που σημειώθηκαν στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης είναι απολύτως καταδικαστέες και δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτές.

Μεμονωμένες ομάδες δεν μπορούν να στέκονται εμπόδιο στην πρόοδο των παιδιών μας και να αμαυρώνουν τα σχολεία μας, χώρους γνώσης, δημιουργίας, ελεύθερης σκέψης»

Τρεις συλλήψεις για τα νέα επεισόδια

Το πρωί της Τετάρτης, έξω από το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ, πραγματοποιήθηκε νέα συγκέντρωση φοιτητών. Η νέα συγκέντρωση ήταν απάντηση στην χθεσινή βίαιη επίθεση που δέχθηκαν από κουκουλοφόρους.

Τα επεισόδια επαναλήφθηκαν και σήμερα. Ομάδα κουκουλοφόρων, που βρισκόταν εντός του σχολείου, άρχισε να πετά μολότοφ και πέτρες σε φοιτητές και αστυνομικούς.

Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση δακρυγόνων και βομβίδων κρότου λάμψης, για να θέσουν υπό έλεγχο την κατάσταση. Προέβησαν και σε προσαγωγές και συλλήψεις.

Συγκεκριμένα έγιναν πέντε προσαγωγές ατόμων που βρίσκονταν εντός του σχολείου, εκ των οποίων τρεις μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Στην κατοχή του ενός βρέθηκε μαχαίρι, ενώ ένας άλλος συλληφθείς είχε πάνω του κόφτη.

Κατά τις ίδιες πηγές, οι συλληφθέντες είναι ανήλικοι μαθητές, που ήρθαν από άλλο σχολείο για να συνδράμουν αυτούς που είναι μέσα.

Διαβάστε ακόμη:

Βέβαιο το lockdown στη Θεσσαλονίκη – Η επιτροπή εμπειρογνωμόνων εισηγήθηκε κόκκινοΠαγώνη: Όχι παρελάσεις και εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου – Παιδιά ένα στα τρία κρούσματα
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα