Ιταλικό ΥΠΕΞ: Κάλεσε για εξηγήσεις τον Ρώσο πρέσβη για τις κατηγορίες σε βάρος των ΜΜΕ της χώρας

21:19 6/6/2022 - Πηγή: Mononews

Το ιταλικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε σήμερα για εξηγήσεις τον Ρώσο πρέσβη στη Ρώμη, Σεργκέι Ραζόφ, απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς της Μόσχας περί μεροληπτικής κάλυψης του πολέμου στην Ουκρανία, από μέρος των ιταλικών μέσων ενημέρωσης.

Ειδικότερα, ο γενικός γραμματέας του ιταλικού υπουργείου Εξωτερικών, Έττορε Σέκουι, απέρριψε τους ισχυρισμούς της ρωσικής κυβέρνησης, η οποία κατηγορούσε τα ιταλικά ΜΜΕ ότι καλύπτουν με ανήθικο τρόπο τις εξελίξεις του πολέμου στην Ουκρανία. Επίσης

πρόσθεσε ότι οι αναφορές της Μόσχας σε οργανωμένη εκστρατεία των ιταλικών μέσω ενημέρωσης κατά της Ρωσίας, στερούνται οποιασδήποτε βάσης.

Χθες ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Λουίτζι Ντι Μάιο, είχε αντιδράσει με έντονο τρόπο στις ρωσικές κατηγορίες, υπενθυμίζοντας ότι ο Βλαδίμιρ Πούτιν, στην χώρα του έχει επιβάλει ολική λογοκρισία.

Από την μεριά του, ο Ρώσος πρέσβης στην Ρώμη επέμεινε ότι στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης επικρατεί μια εχθρική προς την χώρα του γραμμή και ζήτησε από την κυβέρνηση Ντράγκι να σεβαστεί «την παραδοσιακή γραμμή μετριοπάθειας και ισορροπίας, η οποία χαρακτήριζε ανέκαθεν, την εξωτερική πολιτική της Ιταλίας».

Διαβάστε επίσης:

Ζελένσκι: Ενδέχεται 75 εκατ. τόνοι σιτηρών να παραμείνουν εγκλωβισμένοι στην Ουκρανία μέχρι το φθινόπωρο

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ιταλικό ΥΠΕΞ, Κάλεσε, Ρώσο, ΜΜΕ,italiko ypex, kalese, roso, mme