Ημερολόγιο καραντίνας: 26η βδομάδα, 30/4 -7/5

19:00 7/5/2021 - Πηγή: Mononews

Καταγράφω όσα ζούμε, θα τα θυμόμαστε μετά από χρόνια, καθώς είναι το μεγάλο δράμα της γενιάς μας.

Η καταμέτρηση στην Ελλάδα είναι: 355.445 κρούσματα, 10.847 νεκροί.Αυτή τη βδομάδα είχαμε 12.537 κρούσματα, 3976 λιγότερα από την προηγούμενη βδομάδα.Αισθητή μείωση κρουσμάτων, βέβαια σε απόλυτο αριθμό παραμένουν υψηλά.Οι θάνατοι ήταν 5 περισσότεροι από την προηγούμενη βδομάδα, ήτοι 532 σε 7 μέρες.
Κάθε βδομάδα, ένα χωριό σβήνει από το χάρτη.Διασωληνωμένοι είναι 754, όλοι οι αριθμοί παραμένουν σε υψηλά επίπεδα.
Ο ρυθμός των εμβολιασμών έχει ανέρθει στις 115χ. ημερησίως και 1.090.534 έχουν κάνει και τις δυο δόσεις.Εμβολιάστηκα σήμερα το πρωί στον «Προμηθέα».Οφείλω να συγχαρώ την κυβέρνηση και όλους όσοι εμπλέκονται σ’ αυτή την κολοσσιαία οργάνωση.Όσοι έχουν ζήσει από κοντά τη διαδικασία με καταλαβαίνουν.Βγαίνοντας από το εμβολιαστικό κέντρο ένιωσα λίγο πιο ανάλαφρα.Την ίδια στιγμή βέβαια αναρρώνουν (σ.σ: ευτυχώς χωρίς δράμα) δυο πολύ καλοί φίλοι.Ο ένας κόλλησε ψέλνοντας, ο άλλος υπολογίζοντας, κι οι δυο επί το έργω.Αμφότεροι επαγγελματίες, οικογενειάρχες και ξεχωριστοί στον τομέα τους.Σημεία των καιρών.Ο εμβολιασμός μου θύμισε τους αγώνες: Πριν την εκκίνηση μιλάνε όλοι, στον τερματισμό μόνο ένας.Έφερα στο μυαλό μου την επιστημονική ομάδα που δημιούργησε το εμβόλιο και τους ευχαρίστησα νοητά για την προσφορά τους στην ανθρωπότητα και σε μένα ειδικότερα.Ευχήθηκα να μην μείνει ούτε ένας, χωρίς να εμβολιαστεί.Ούτε που θυμάμαι πόσο καιρό είχαμε να δούμε παρουσίαση επαγγελματικής αγωνιστικής ομάδας στη χώρα μας.

Παρέστην σήμερα στην παρουσίαση του νέου Skoda Fabia Rally 2 της “On Sale” με πλήρωμα τους Κεχαγιά Τσαούσογλου και υποστήριξη της Kirkos Racing Team.Η παρουσίαση έγινε στην πίστα των Μεγάρων.Οι πληροφορίες μου λένε πως ελέω Ράλι Ακρόπολις, θα δούμε κι άλλα καλά αγωνιστικά στη χώρα μας. Ήδη οι Ρουστέμης (C3), Καρανικόλας (Fiesta) έχουν φέρει τα δικά τους.Περνώντας χωρίς κανέναν έλεγχο τα διόδια της Ελευσίνας, δεν μπορούσα να μη σκεφτώ το θέατρο του παραλόγου, της προηγούμενης βδομάδας.Αυστηροί έλεγχοι μη τυχόν και φύγει κανείς από το υδροκέφαλο κλουβί της πρωτευούσης.Το Πάσχα ήταν ζόρικο για τους περισσότερους Αθηναίους που υποχρεώθηκαν να παραμείνουν εντός των τειχών.Εκ των υστέρων μπορεί να πει κάποιος πως η απόφαση ήταν σωστή, καθότι μια έξοδος θα εκτόξευε τα κρούσματα.Έχει συσσωρευτεί όμως τόση ένταση στον κόσμο.Παντού νεύρα, καυγάδες, εντάσεις, τσακωμοί για το τίποτα.Δευτέρα του Πάσχα άνοιξε η εστίαση και όλοι οι Αθηναίοι βγήκαν έξω.Στους δρόμους έγινε ο κακός χαμός. Ατελείωτο μποτιλιάρισμα.Δεν έχω καμία αμφιβολία πως καθώς ανοίγουν ξανά οι δραστηριότητες ο εφιάλτης θα ξαναγυρίσει.Ατελείωτα μποτιλιαρίσματα, καυσαέρια, θόρυβος, διαδηλώσειςΠρωτομαγιά ήταν το Μ.Σάββατο.Η εργατική Πρωτομαγιά μεταφέρθηκε για την Τρίτη του ΠάσχαΑΔΕΔΥ όμως απήργησε Πέμπτη του Πάσχα. Έτσι λύθηκε το θέμα των αδειών ειδικού σκοπού.Η άλλη έκλεισε ραντεβού και εμβολιάστηκε στο χωριό. Προφασίστηκε παρενέργεια και δεν επέστρεψε ως όφειλε στο γραφείο, όπου λείπει από Νοέμβρη.Θα πάει όμως από βδομάδα για να βάλει καλοκαιρινή άδεια.Αύριο ανοίγουν οι οργανωμένες παραλίες.Από Δευτέρα 10/5 ανοίγουν τα σχολεία. Δε θα στείλω την κόρη μου την πρώτη βδομάδα, θα περιμένω να δω λίγο πως θα εξελιχθεί η κατάσταση με τα κρούσματα.Στις 15/5 ανοίγουν οι περιφερειακές μετακινήσεις μετά από μισό χρόνο. Βαρύ πολύ ήταν αυτό για τους Αθηναίους, που ένιωσαν την ασχήμια της πόλης.Λίγο μετά ανοίγουν μουσεία και θερινοί κινηματογράφοι.Το Πάσχα είχαμε και GP στην Πορτογαλία, κέρδισε εύκολα ο Χάμιλτον.Αυτό το Σαββατοκύριακο, έχουμε αγώνα στην Ισπανία, προβλέπεται μεγάλη μάχη.

Είχα στα χέρια μου το Volvo XC60 Phev, αυτές τις μέρες. Με ενθουσίασε η άνεσή του, η ποιότητά του και η οικονομία καυσίμου.Βάζοντάς το κάθε βράδυ στη πρίζα, είδα κατανάλωση 6.8lt/100km από ένα όχημα 2tn, 392PS.Το παράδειγμα της Volvo για περιορισμό της τελικής ταχύτητας των οχημάτων στα 180km/h ακολούθησαν και η Renault/Dacia.Οι πληροφορίες μου λένε πως σύντομα θα ακολουθήσουν για λόγους οδικής ασφάλειας και ενεργειακού αποτυπώματος το παράδειγμά τους οι περισσότεροι κατασκευαστές αυτοκινήτων.Υπάρχει μια προσπάθεια διάχυσης αισιοδοξίας στη χώρα μας ενόψει καλοκαιριού και εμβολιασμών, την οποία δε συμμερίζομαι.Είναι βέβαιο πως το εμβόλιο είναι μια κάποια λύση, μέχρι να το κάνεις όμως… χρειάζεται προσοχή.Όλοι της γενιάς μου εμβολιάζονται αυτό το μήνα. Από 40 – 50 ετών γίνεται του ραντεβού…Άλλοι μονό, άλλοι διπλό, άλλοι με AstraZeneca.Εμβόλιο να ‘ναι και ότι να ‘ναι. Συμφωνώ και επαυξάνω ειδικά σκεπτόμενος τις εναλλακτικές.Πολύ σύντομα είναι ξεκάθαρο πως θα αλλάξει το σκηνικό. Το πρόβλημα θα μεταφερθεί στους αρνητές/ανεμβολίαστους.Φρονώ πως θα υποχρεωθούν λόγω συνθηκών ν’ αλλάξουν στάση, αναγνωρίζοντας το λάθος και το πρόβλημα.Ευελπιστώ πως το ερχόμενο ημερολόγιο καραντίνας θα είναι το τελευταίο.Δε φανταζόμουν ποτέ πως θα φτάσουμε στον αριθμό 27!Βαίνουν και προς τυπική κατάργηση τα SMS.Πρακτικά έχουν ήδη καταργηθεί, δεν υπάρχει κανένας έλεγχος.Είδωμεν, να προσέχετε, να εμβολιαστείτε.

Διαβάστε επίσης:

GP Ισπανίας: Θα ξεκαθαρίσει η κατάσταση;

Ιδού η νέα SKODA FABIA!

Keywords
Τυχαία Θέματα