Η Αθήνα τον Δεκαπενταύγουστο: Μια πόλη που αξίζει να δεις (pics)

Την πιο… άδεια εβδομάδα θα περάσει αυτές τις ημέρες η Αθήνα, καθώς η πλειονότητα των κατοίκων της πόλης την έχουν εγκαταλείψει για κάποιον καλοκαιρινό προορισμό.

Οι δρόμοι άδειοι, μόνοι κάποιοι τουρίστες που διάλεξαν να μην συνωστιστούν σε κάποιο νησί περπατούν σε κεντρικά σημεία της πρωτεύουσας, αποκομίζοντας μια εικόνα της πόλης εντελώς διαφορετική από την συνηθισμένη που θα ξαναρχίσουμε να βλέπουμε σε λίγες ημέρες: μποτιλιαρισμένοι δρόμοι, ασφυκτικά γεμάτα μέσα μαζικής μεταφοράς,

αγανακτισμένοι οδηγοί να περιμένουν σε φανάρια.

Και όσοι κάτοικοι περνούν τις ήσυχες ημέρες του Αυγούστου στο κλεινόν άστυ, παρά τις δυσκολίες (κλειστά καταστήματα, περίπτερα, εστιατόρια, κ.λπ), έχουν την μοναδική ευκαιρία να απολαύσουν την Αθήνα και τα πιο κεντρικά σημεία της με ηρεμία, χωρίς φασαρία και συνωστισμό.

Μοναδική ευκαιρία να περπατήσουν στα πιο όμορφα σημεία της πόλης και να τα δουν σαν τουρίστες, να τα επανεκτιμήσουν. Να επιλέξουν κέντρο, παραλιακή ή βόρεια προάστια. Εξάλλου, οι αποστάσεις τέτοιες ημέρες καλύπτονται σε ελάχιστο χρόνο. Χώρια ότι το παρκάρισμα είναι παιχνιδάκι.

Και ίσως διαλέξουν και πάλι Αθήνα του χρόνου τον Δεκαπενταύγουστο!

Τουρίστες περπατούν στην οδό Πανεπιστημίου στο κέντρο της Αθήνας

Η πλατεία Συντάγματος άδεια

Τουρίστες ετοιμάζονται να παρακολουθήσουν την αλλαγή της Φρουράς στον Άγνωστο Στρατιώτη, στο κέντρο της ΑθήναςΤουρίστες κοιτούν την Αθήνα από τον Άρειο ΠάγοΆντρας περπατά σε άδειο δρόμο στο κέντρο της ΑθήναςΤουρίστες περπατούν στην άδεια από αυτοκίνητα οδό Σταδίου

The post Η Αθήνα τον Δεκαπενταύγουστο: Μια πόλη που αξίζει να δεις (pics) appeared first on mononews.

Keywords
Τυχαία Θέματα