Πέπλο μυστηρίου: Ο ιατροδικαστής καθυστερεί να ανακοινώσει την αιτία θανάτου του Έπσταϊν

Αργεί να ρίξει φως στα αίτια θανάτου του δισεκατομμυριούχου χρηματιστή Τζέφρι Έπσταϊν ο ιατροδικαστής, καθώς -όπως αναφέρουν αμερικανικά ΜΜΕ- αν και έχει ολοκληρώσει την αυτοψία στην σορό, δεν ανακοινώνει το πόρισμα αναμένοντας περισσότερες πληροφορίες.

Ο Έπσταϊν είχε καταδικαστεί για παιδεραστία και πρόσφατα είχε ξανασυλληφθεί με την κατηγορία ότι κακοποιούσε σεξουαλικά δεκάδες ανήλικες κοπέλες στη Φλόριντα και στη Νέα Υόρκη.

Το

NBC αναφέρει ότι η αυτοκτονία παραμένει η βασικότερη πιθανή αιτία θανάτου και ότι μέχρι στιγμής δεν έχει προκύψει κάποια ύποπτη κίνηση.

Αν και δύο εβδομάδες πριν από τον θάνατό του ο 66χρονος χρηματιστής είχε βρεθεί στο κελί του με σημάδια στον λαιμό, δεν βρισκόταν υπό παρακολούθηση για ενδεχόμενη απόπειρα αυτοκτονίας.

Όπως αποκάλυψαν οι New York Times, οι διαδικασίες που προβλέπονται για την παρακολούθηση του κρατουμένου δεν τηρήθηκαν: ο έλεγχος που έπρεπε να γίνεται κάθε 30 λεπτά δεν έγινε ποτέ και ο Έπσταϊν ήταν μόνος του στο κελί του, παρ’ όλο που ο κανονισμός επιβάλει να υπάρχουν πάντα δύο κρατούμενοι σε ένα κελί.

Εν τω μεταξύ, η New York Post υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει βίντεο από τη στιγμή του θανάτου του Έπσταϊν, επειδή οι κάμερες στη φυλακή στην οποία κρατείτο καταγράφουν την είσοδο κάθε κελιού αλλά όχι το εσωτερικό του.

Τις θεωρίες συνωμοσίας υποδαύλισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, κάνοντας retweet βίντεο που δημοσίευσε ο κωμικός Τέρενς Ουίλιαμς όπου επιβεβαιωνόταν ότι ο Έπσταϊν «είχε πληροφορίες για τον (πρώην πρόεδρο) Μπιλ Κλίντον» υπονοώντας ότι αυτές θα μπορούσαν να συνδεθούν με τον θάνατό του.

Στο ίδιο συνωμοσιολογικό κλίμα πολλοί προέταξαν τις περίπου 2.000 σελίδες δικαστικών εγγράφων, που δόθηκαν στη δημοσιότητα την Παρασκευή, όπου περιγράφονται λεπτομερώς οι κατηγορίες κατά του Έπσταϊν από γυναίκα με το όνομα Βιρτζίνια Τζιαφρ.

Η γυναίκα ανέφερε τα ονόματα πολιτικών προσώπων με τα οποία ο Έπσταϊν την ανάγκασε, όπως κατήγγειλε, να συνάψει σεξουαλικές σχέσεις. Όλοι τους το αρνήθηκαν.

The post Πέπλο μυστηρίου: Ο ιατροδικαστής καθυστερεί να ανακοινώσει την αιτία θανάτου του Έπσταϊν appeared first on mononews.

Keywords
Τυχαία Θέματα