Η Linda (Evangelista), η μήνυση των 50 εκ. δολαρίων και πόσο στοιχίζει η ομορφιά σήμερα

«Αnd just like that», όλα άλλαξαν. Η Kristin Davis, η «δική» μας Charlotte στο «Sex and the City» έχασε το παιδικό της χαμόγελο, η Melanie Griffith «μοιράζεται» τον ίδιο γιατρό με την Donatella Versace, όπως και η Meg Ryan, η οποία, συμβουλεύτηκε πρώτα την Goldie Hawn που είχε συναντήσει την Nicole Kidman για να βρει τρόπους να νικήσει τον χρόνο, όπως και η Madonna,

ο Μicky Rourke, η Catherine-Zeta Jones, με πρότυπα όλα τα μέλη της οικογένειας Kardashians… Κανείς δεν τις εκτιμά, όλοι όμως τις γνωρίζουν με τα μικρά τους ονόματα, και γνωρίζουν τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες με κάθε λεπτομέρεια.

Το botox πολλοί εμίσησαν, τις πλαστικές κανείς. Ή μήπως το αντίθετο; Γιατί μπορεί η πανδημία να έχει ανατρέψει όλα όσα γνωρίζαμε μέχρι τώρα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η ανθρώπινη ματαιοδοξία έχει αλλάξει.

Πώς μεταφράζεται αυτό; Σε αύξηση των αισθητικών επεμβάσεων, για γυναίκες και άνδρες, στην χώρα μας και στο εξωτερικό. Καραντίνα και ψυχολογία, απομόνωση και ανανέωση.

Από botox και υαλουρονικό οξύ μέχρι λίφτινγκ και ρινοπλαστική, οι χειρουργοί και οι δερματολόγοι δεν προλαβαίνουν να κλείνουν ραντεβού για να ικανοποιήσουν παλιότερους και καινούργιους πελάτες που επιθυμούν από «μικρά» μέχρι μεγαλύτερα θαύματα, πάντοτε με στόχο να καταπολεμήσουν, να ξεγελάσουν τον χρόνο, να αγγίξουν την τελειότητα.

Η συνέντευξη της Linda Evangelista στους New York Times

Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που ένα αναγνωρίσιμο μοντέλο, όπως είναι η Linda Evangelista, βγαίνει μπροστά, και μετά από αποχή πέντε χρόνων, (η τελευταία της δημόσια εμφάνιση ήταν σε ένα show-reunion της Donatella Versace με όλα τα σούπερ μοντέλα από τη δεκαετία του 90), για να φωτογραφηθεί, να δείξει πως έχει παραμορφωθεί το πρόσωπο της αλλά και το σώμα της, και να προειδοποιήσει τον κόσμο να είναι πιο προσεκτικός στις επιλογές του.

Υπήρξε το απόλυτο μοντέλο, το κορίτσι-χαμαιλέων, ένας από τους πιο πολυφωτογραφημένους ανθρώπους στον πλανήτη, η γυναίκα που είχε δηλώσει που δεν θα σηκωνόταν από το κρεβάτι της για λιγότερα από 10.000 δολάρια κι έχει δει το πρόσωπο της σε περισσότερα από 700 εξώφυλλα περιοδικών.

Και σήμερα, σχεδόν αγνώριστη, η Linda Evangelista μιλάει σε πρώτο πρόσωπο, στα 56 της χρόνια, γίνεται εξώφυλλο, ζητάει την συμπαράσταση των συναδέλφων της, γνωρίζοντας πως όλοι κάνουν πλαστικές επεμβάσεις, κι ας μην το παραδέχονται ανοιχτά αλλά υπάρχουν φορές που η μία λάθος κίνηση μπορεί να σου γυρίσει μπούμερανγκ, αν δεν γνωρίζεις από την αρχή όλες τις πιθανές παρενέργειες.

Ένα εξώφυλλο που έχει συζητηθεί όσο λίγα…

Και κάπως έτσι η Linda Evangelista αποφάσισε να κάνει κρυολιπόλυση ή CoolSculpting, για να «παγώσει το λίπος», σαν εναλλακτική στην λιποαναρρόφηση, ως μη επεμβατική λύση.

Για να αποκαλύψει στον προσωπικό της λογαριασμό στα social media πρώτα, μετά στους Νew York Times και πιο πρόσφατα στο περιοδικό «People», πως βίωσε τον απόλυτο «συναισθηματικό και σωματικό πόνο», σε ένα ταξίδι ομορφιάς χωρίς επιστροφή. Για να φωτογραφηθεί και να δηλώσει «μόνιμα και βάναυσα παραμορφωμένη.»

Η αλλαγή δεν ήρθε από τη μία στιγμή στην άλλη. Κάθε μοντέλο που σέβεται τον εαυτό του τρέφεται υγιεινά, γυμνάζεται, δοκιμάζει νέες μεθόδους για να αποτελεί πρότυπο σε κάθε δεκαετία της ζωής του, υπογράφοντας συμβόλαια με εταιρίες καλλυντικών, ιστορικούς οίκους, brands που επενδύουν στη διαφορετικότητα.

H Linda Evangelista σε ένα σπάνιο πορτρέτο

Και κάπως έτσι βρέθηκε τρεις μήνες μετά τις θεραπείες, να παρατηρεί πως οι περιοχές που ήθελε να συρρικνωθούν, από το πηγούνι της, μέχρι τους μηρούς και τα σημεία κοντά στο στήθος, να εμφανίζουν εξογκώματα σε διαφορετικά μεγέθη.

Η πρώτη της αντίδραση; Να κάνει εξαντλητική δίαιτα μήπως εξαφανιστούν από μόνα τους. Και να κρύβεται από όλους… Ακόμη και από τους καθρέφτες του σπιτιού της.

«Δεν θα κρύβομαι πια», λέει σήμερα, χρόνια μετά. Τι πήγε λάθος και τι μπορεί να συμβεί σε αντίστοιχες περιπτώσεις; Ο γιατρός της διέγνωσε, κατόπιν «εορτής», παράδοξη υπερπλασία λιπώδους ιστού, σαν σπάνια παρενέργεια. Αντί για συρρίκνωση, η κρυολιπόλυση μπορεί να προκαλέσει σε αυτήν την περίπτωση, το αντίθετο ακριβώς αποτέλεσμα.

H Donatella Versace

Αφού αποφάσισε το διάσημο μοντέλο να κάνει δύο χειρουργικές επεμβάσεις λιποαναρρόφησης πλέον σε ολόκληρο το σώμα, «δεν είμαι ούτε ελάχιστα καλύτερα. Κανένας σχεδιαστής δεν θέλει να με ντύσει έτσι όπως είμαι φαντάζομαι. Δεν κοιτάζομαι στον καθρέφτη. Δεν μου μοιάζει καν. Η Linda Evangelista έχει χαθεί.»

Σήμερα ζητάει αποζημίωση από την θυγατρική εταιρία της CoolSculpting, Ζeltiq Aesthetics Inc., διεκδικώντας 50 εκ. δολάρια και όπως είναι γνωστό, στην Αμερική, δεν αστειεύονται όταν ξεκινάει ο πόλεμος με τις μηνύσεις και τη δημοσιότητα.

Η αιτιολογία; Δεν μπορεί να εργαστεί πλέον, όπως τονίζει μέσω του δικηγόρου της, ως μοντέλο, ούτε στην πασαρέλα, ούτε σε editorials μόδας και διαφημίσεις, μετά τις επτά συνεδρίες που έκανε το 2015 και το 2016 στο ιατρείο του δερματολόγου της.

Πώς μοιάζουν σήμερα τα τοπ μοντέλα της δεκαετίας του 90

Στόχος της είναι να βοηθήσει, όπως λέει, και άλλους, όσους δηλαδή βρίσκονται ή βρέθηκαν στην ίδια κατάσταση με εκείνην.

«Λάτρευα να είμαι στην πασαρέλα», λέει σήμερα ένα από τα δημοφιλέστερα σούπερ κορίτσια των nineties.

«Τώρα φοβάμαι μην συναντήσω γνωστό. Δεν μπορώ να συνεχίσω να ζω έτσι, μέσα στη ντροπή. Δεν μπορούσα να αντέξω άλλο τον πόνο. Θέλω επιτέλους να μιλήσω.» Και να αναρωτηθεί… «Γιατί αισθανόμαστε την ανάγκη να κάνουμε όλα αυτά στο σώμα μας; Ήξερα ότι θα γεράσω. Ξέρω τι περνάει ένα σώμα. Δεν πίστευα όμως ποτέ ότι θα μοιάζω έτσι.»

Εμείς είμαστε με την Linda. Όλοι είμαστε με την Linda. Συμπάσχουμε με την Linda. H ομορφιά δεν είναι ένα εύκολο, αναίμακτο, οικονομικό, λάιτ, απενεχοποιημένο «σπορ».

Παραμονεύει πάντοτε ο κίνδυνος της υπερβολής. Του εθισμού. Των ακραίων απαιτήσεων. Των λανθασμένων προτύπων. Των παρενεργειών. Θέλετε να μάθετε ποιες είναι οι δημοφιλέστερες επεμβάσεις;

H Μelanie Griffith

Αυξητική στήθους για τις γυναίκες. Ακολουθούν η λιποαναρρόφηση, η βλεφαροπλαστική, η κοιλιοπλαστική, η ρινοπλαστική, η ανόρθωση και μείωση στήθους, η μεταμόσχευση λίπους προσώπου, η αύξηση γλουτών, το λίφτινγκ προσώπου… Και για τους άνδρες; Το botox, η ρινοπλαστική, η προσθετική μαλλιών, η λιποαναρρόφηση…

Και πόσο κοστίζει το παιχνίδι της ομορφιάς σήμερα; Ο εγχώριος τιμοκατάλογος είναι ενδεικτικός: λίφτινγκ από 6000 ευρώ, αυξητική στήθους (από) 4000 ευρώ, κοιλιοπλαστική 5000 ευρώ, ρινοπλαστική 4000 ευρώ, κρυολιπόλυση 200 ευρώ για κάθε συνεδρία… Στην Ελλάδα.

Γιατί στην Αμερική θα πρέπει να υπολογίσει κανείς 13.000 δολάρια για facelift, 16.000 δολάρια για bodylift και 8000 για οποιαδήποτε επέμβαση στο στήθος. Και ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα;

H Μadonna σήμερα

Η Jane Fonda είπε σε πρόσφατη συνέντευξη της «τέλος στις πλαστικές», την ίδια στιγμή που η Emma Thompson χαρακτηρίζει την εποχή μας «συλλογική ψύχωση».

«Αnd just like that», το CoolSculpting δεν είναι τόσο cool.

Διαβάστε επίσης:

Αγγελική Νικολούλη: Ερευνά την υπόθεση των θανάτων των 3 κοριτσιών από την Πάτρα

Η Μαντόνα ανακοίνωσε την έναρξη των ακροάσεων για την ταινία με θέμα τη ζωή της

Coachella 2022: Χωρίς μάσκες, πιστοποιητικά εμβολιασμού και τεστ στο μεγαλύτερο Φεστιβάλ των ΗΠΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα