Γ. Αγγελικούσης: Επιστροφή στο ναυπηγείο DSME για μία ακόμη παραγγελία πλοίου LNG

Την περαιτέρω ισχυροποίηση της θέσης της στην αγορά LNG επιδιώκει η Maran Gas, συμφερόντων του εφοπλιστή Γιάννη Αγγελικούση, καθώς προχώρησε σε μία ακόμη παραγγελία πλοίου μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου, υπογράφοντας σχετική συμφωνία με το νοτιοκορεάτικο ναυπηγείο Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME).

Η συμφωνία προβλέπει την κατασκευή ενός πλοίου χωρητικότητας 174,000 cbm και πρόκειται να παραδοθεί

στην εταιρεία κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2021. Το κόστος της κατασκευής δεν έγινε γνωστό.

Σημειώνεται ότι από τις αρχές του έτους η Μaran Gas έχει πραγματοποιήσει τις έξι από τις επτά συνολικά παραγγελίες που έχουν γίνει στο DMSE για την κατασκευή πλοίων μεταφοράς LNG, ενώ οι δύο πλευρές βρίσκονται σε συζητήσεις και για άλλες αντίστοιχες συμφωνίες.

Με τη συγκεκριμένη παραγγελία, το ναυπηγείο DSME πετυχαίνει το 36% (3 δισ. δολάρια) του ετήσιου στόχου για συνολικές παραγγελίες 8,36 δισ. δολαρίων. Οι μέχρι τώρα συμφωνίες αφορούν στην κατασκευή 17 πλοίων, στα οποία περιλαμβάνονται επτά LNG και επτά VLCC.

Eκτός από τη δική του ναυτιλιακή, ο κ. Αγγελικούσης δραστηριοποιείται στην αγορά LNG και μέσω συνεργασιών.

Τον περασμένο Μάρτιο, ισχυροποίησε τη σχέση του με την καταριανή εταιρεία Nakilat, δημιουργώντας από κοινού την κοινοπραξία Global Shipping, στην οποία η Nakilat συμμετέχει με ποσοστό 60% και η Maran Ventures του Έλληνα εφοπλιστή με 40%. Η νέα εταιρεία ξεκίνησε τη δραστηριότητα της με τέσσερα νέα πλοία LNG, χωρητικότητας 173,400 cbm.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Αγγελικούσης συνεργάζεται με τη Nakilat από το 2005, όταν δημιούργησαν από κοινού την κοινοπραξία Maran Nakilat Co. Ltd., η οποία ξεκίνησε τη δραστηριότητα της με τέσσερα πλοία και διαθέτει πλέον στόλο με 15 πλοία.

The post Γ. Αγγελικούσης: Επιστροφή στο ναυπηγείο DSME για μία ακόμη παραγγελία πλοίου LNG appeared first on mononews.

Keywords
Τυχαία Θέματα