Εξαπλώνεται ο κοροναϊός: Πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα σε Γερμανία – Στους 106 οι νεκροί

Με ραγδαίους ρυθμούς αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από τον νέο κοροναϊό στην Κίνα, που σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες έχει φτάσει τους 106.

Οι νεκροί από την επιδημία στην Κίνα, που εξαπλώνεται παγκοσμίως, έφτασαν τους 106, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό της κινεζικής κυβέρνησης, ενώ έχουν επιβεβαιωθεί περίπου ακόμη 1.300 νέα κρούσματα, ανεβάζοντας τον αριθμό τους σε περισσότερα από 4.000.

Οι υγειονομικές Αρχές της επαρχίας Χουμπέι (κεντρική Κίνα), όπου ξέσπασε

η επιδημία, έκαναν λόγο για 24 νέους θανάτους και 1.291 κρούσματα, με την ανησυχία ολοένα και να μεγαλώνει με την εξάπλωση του κοροναϊού.

Χθες βρέθηκε και στην Γερμανία το πρώτο κρούσμα με ασθενή, με την επιδημία να έχει προκαλέσει συναγερμό σε όλες τις ηπείρους.

«Ένας άνδρας από την περιοχή Στάρνμπεργκ προσβλήθηκε από τον νέο κοροναϊό» και «έχει τεθεί υπό ιατρική παρακολούθηση και σε απομόνωση», επιβεβαίωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας σε ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε.

Ο ασθενής βρίσκεται «σε καλή κατάσταση από ιατρική άποψη», διευκρίνισε ο εκπρόσωπος, χωρίς να προβεί σε περισσότερες λεπτομέρειες. Οι οικείοι του ενημερώθηκαν για τα συμπτώματα και τις προφυλάξεις υγιεινής που πρέπει να λαμβάνονται.

Ήδη πολλές χώρες είναι σε ετοιμότητα να πάρουν τους υπηκόους τους από την κεντρική Κίνα και να τους βοηθήσουν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, υπό τον φόβο να κολλήσουν και αυτοί τον κοροναϊό.

Οι κάτοικοι στην Ουχάν έχουν φτάσει στα όριά τους και είναι χαρακτηριστικές οι σκηνές που κάποιοι αποφάσισαν να σπάσουν την καραντίνα και να βγουν στα μπαλκόνια τους, αρχίζοντας να τραγουδούν.

Keywords
Τυχαία Θέματα