Εθνική Τράπεζα-ΕΤΕπ: Κεφάλαια 32 εκατ. ευρώ προορίζονται για έργα ΑΠΕ

Την πρώτη τράπεζα-εταίρο στο πλαίσιο εθνικού προγράμματος υποδομών, συνολικού ύψους 650 εκατ. ευρώ, αποτελεί η Εθνική Τράπεζα   η οποία υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ), που αποτελεί τη διαχειρίστρια του Ταμείου Υποδομών.

Η υπογραφή της πρώτης σύμβασης, στο πλαίσιο του νέου προγράμματος επενδύσεων σε υποδομές, συνολικού ύψους 650 εκατ. ευρώ, θα στηρίξει νέες επενδύσεις στους τομείς των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, της ενεργειακής απόδοσης και της αστικής ανάπτυξης σε όλη

την Ελλάδα.

 Η Εθνική Τράπεζα λαμβάνοντας κεφάλαια ύψους 32 εκατ. ευρώ θα εντοπίσει και θα επενδύσει σε νέα έργα, στα οποία μεταξύ άλλων αναμένεται να περιλαμβάνονται αιολικά και φωτοβολταϊκά πάρκα, μονάδες βιομάζας και βιοαερίου και έργα ενεργειακής απόδοσης σε δημόσια κτήρια και σε κτήρια επιχειρήσεων.

Σημειώνεται ότι το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης συνέστησε το Ταμείο Υποδομών σε συνεργασία με την ΕΤΕπ με στόχο τη μεγιστοποίηση του αντίκτυπου των Ευρωπαϊκών Διαρθρωτικών και Επενδυτικών Ταμείων σε συνδυασμό με κεφάλαια του Δημοσίου προερχόμενα από δάνειο της ΕΤΕπ και με επιστροφές από επενδύσεις σε έργα αστικής ανάπτυξης που ολοκληρώθηκαν στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας JESSICA.

Βιώσιμα έργα

Όταν τεθεί πλήρως σε λειτουργία, το νέο πρόγραμμα υποδομών θα προσφέρει χρηματοδοτικούς πόρους ύψους 450 εκατ. ευρώ συμβάλλοντας στην υλοποίηση βιώσιμων έργων συνολικού ύψους τουλάχιστον 650 εκατ. ευρώ στους τομείς προτεραιότητας. Τα κονδύλια των Ευρωπαϊκών Διαρθρωτικών και Επενδυτικών Ταμείων προέρχονται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία 2014-2020».

The post Εθνική Τράπεζα-ΕΤΕπ: Κεφάλαια 32 εκατ. ευρώ προορίζονται για έργα ΑΠΕ appeared first on mononews.

Keywords
Τυχαία Θέματα