Ένα διαφορετικό δείπνο, η λαμπερή παρουσία της Σήλιας Κριθαριώτη στα βραβεία BAFTA, η ημερίδα στη μνήμη της Μ. Βαρδινογιάννη και μια ξεχωριστή έκθεση ζωγραφικής

Ένα δείπνο με φόντο τη φωτισμένη Ακρόπολη

Με φόντο τη φωταγωγημένη Ακρόπολη και όλο το Λεκανοπέδιο της Αττικής, απολαύσαμε από το ωραιότερο μπαλκόνι της Αθήνας τη συνέχεια του ταξιδιού Paris-Athenes, με ένα δείπνο a quatre mains.

H ψυχή του Ξενοδοχείου κυρία Ειρήνη Βασιλοπούλου, στα πλαίσια των εορτασμών για τα 50 χρόνια του Ξενοδοχείου φιλοξένησε φίλους και γνωστούς το βράδυ της Πέμπτης, στο διάσημο Le Grand Balcon, το εστιατόριο με την βραβευμένη

θέα, στο ξεκίνημα του οποίου, όταν την διαχείριση του Ξενοδοχείου είχε γαλλική εταιρεία, ο διάσημος, μετέπειτα αστεράτος, Γάλλος chef Alain Ducasse υπήρξε μαθητευόμενος στις κουζίνες του.

Η ελληνίδα cheffe Ντίνα Νικολάου, ιδιοκτήτρια του παρισινού εστιατορίου Evi Evane, μαζί με τον executive chef του ξενοδοχείου, Στέφανο Παπανικολάου, ετοίμασαν ένα ελληνογαλλικό μενού με σούπα από κολοκύθα με μανιτάρια κανθαρέλες και κρητικό ανθότυρο με βότανα, μια σαλάτα με πολύχρωμα λαχανικά και ελληνικό μπλε καβούρι, μυλοκόπι a la plancha με κρέμα από κολοκάσι Ικαρίας και μάραθο με σύγκλινο Μάνης, ενώ στο τέλος ήλθε μια tarte tatin με μήλα και κρέμα από γαλακτομπούρεκο.

Όλα αυτά με εξαιρετικό δροσερό λευκό Pouilly-Fuisse που οι εξαιρετικοί σερβιτόροι φρόντιζαν να ανανεώνουν συνεχώς στα ποτήρια μας.

Η εξαιρετική μουσική από άρπα  με γνωστές επιτυχίες μας συνόδευε σε όλη τη διάρκεια του δείπνου.

Μεταξύ των καλεσμένων ήταν ο πρώην υπουργός Απόστολος Κράτσας με την σύζυγό του Ρόδη Κράτσα, ο Γενικός Διευθυντής του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών, ο Δημήτρης και η Αγγέλα Τσίτουρα, η καθηγήτρια του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου κα. Μαρία Λοιζίδου, η δημοσιογράφος Βίκυ Χατζηβασιλείου κ.α.

Πώς μπορεί κανείς να χαλάσει αυτή τη σούπα;Η Βίκυ Χατζηβασιλείου με την Διευθύντρια του Ξενοδοχείου κυρία Φαίη ΠετρόβαΗ Βίκυ Χατζηβασιλείου με την Διευθύντρια του Ξενοδοχείου, κυρία Φαίη ΠετρόβαΟ κ. Δημήτρης Τσίτουρας με τον κ. Nicolas Eybolin, Διευθυντή του Γαλλικού Ινστιτούτου ΑθηνώνΗ κυρία Ειρήνη Βασιλοπούλου με την Ρόδη και τον Απόστολο ΚράτσαΗ καθηγήτρια του ΕΜΠ κα. Μαρία Λοϊζίδου με τον σύζυγό της, κ. Φοίβο ΜαλαμήΣαν ζωγραφιά μοιάζει το πιάτο με το μυλοκόπιΗ αγάπη ποτέ δεν μας απογοητεύει

Η μοναδική δύναμη της αγάπης που μπορεί να συμβάλει σημαντικά στην αντιμετώπιση ασθενειών, όπως ο παιδικός καρκίνος, αναδείχθηκε από την συγκινητική Ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στον Ξενώνα της ΕΛΠΙΔΑΣ,  με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου της Παιδικής και Εφηβικής Ηλικίας.

Η Ημερίδα ήταν αφιερωμένη στη μνήμη της Ιδρύτριας του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ-Σύλλογος Φίλων παιδιών με καρκίνο» Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη.

Οι Διευθυντές των Κλινικών της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ», που συγκαταλέγονται ανάμεσα στους κορυφαίους παιδιάτρους της χώρας, αποθεραπευμένα παιδιά και γονείς παιδιών με νεοπλασματικές ασθένειες, οι εκπρόσωποι των σημαντικότερων φορέων για την αντιμετώπιση του παιδικού καρκίνου όλοι μαζί ένωσαν τις φωνές τους και έστειλαν ένα δυνατό μήνυμα πως ο παιδικός καρκίνος μπορεί και πρέπει να νικηθεί.

Η Πρόεδρος του Σωματείου Χριστιάννα Β. Βαρδινογιάννη, έστειλε ένα γραπτό μήνυμα στο οποίο αναφέρει την συγκίνηση της για την εκδήλωση που είναι αφιερωμένη στην μνήμη της Ιδρύτριας του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ» και πολυαγαπημένης της μητέρας.

Η κινητήριος δύναμη πίσω από το εμβληματικό έργο και την σπουδαία παρακαταθήκη της μητέρας μου τον παγκόσμιο αγώνα για την αντιμετώπιση του καρκίνου ήταν πάντοτε η ΑΓΑΠΗ.

Για τον λόγο αυτό, το θέμα της Ημερίδας, που διοργανώνεται από τον Ξενώνα μας, «Η αγάπη ποτέ δεν μας απογοητεύει», αποτελεί τον ιδανικότερο φόρο τιμής στο όραμα μιας γυναίκας που αφιέρωσε τη ζωή της στα παιδιά με καρκίνο και τις οικογένειές τους».

Η Γενική Γραμματέας του Σωματείου κυρία Τζωρτζίνα Έλληνα ευχαρίστησε τους παραβρισκόμενους και μίλησε για την δύναμη της αγάπης που αποτέλεσε έμπνευση για την Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη εδώ και 34 χρόνια. Φτάνοντας στο σήμερα, η ΕΛΠΙΔΑ με πολλή αγάπη για τα παιδιά και διανύοντας μια, όχι πάντα εύκολη, διαδρομή κατάφερε να αλλάξει εντελώς το τοπίο της υγείας στην χώρα μας.

Ο Διοικητής της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» κύριος Μανώλης Παπασάββας τόνισε την ανεκτίμητη συμβολή της Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη στον αγώνα κατά του παιδικού καρκίνου στην χώρα μας.

Στη συνέχεια  η Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Παιδιατρικής Αιματολογίας Ογκολογίας κυρία Σοφία Πολυχρονοπούλου η οποία τόνισε την χαρά της και την τιμή της που βρέθηκε στην εκδήλωση εκπροσωπώντας την Ελληνική Εταιρεία Παιδιατρικής Αιματολογίας Ογκολογίας.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης οργανώθηκαν δύο πάνελ: Η αγάπη πυξίδα και πηγή δύναμης και Η Ιαματική Δύναμη της Αγάπης με μαρτυρίες ασθενών που αποθεραπεύθηκαν, γονείς παιδιών αλλά και γιατρών που έδωσαν τις δικές τους εμπειρίες φροντίζοντας τα ασθενή παιδιά και τον ρόλο που έπαιξε η αγάπη.

Η εκδήλωση έκλεισε με ένα συγκινητικό βιωματικό εργαστήρι από την ομάδα «Αει Φέρειν» στο οποίο όλοι οι παρευρισκόμενοι δημιούργησαν τον αργαλειό της αγάπης, γεμάτο από ευχές και σκέψεις αγάπης και ελπίδας.

Στην εκδήλωση που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της Διευθύντριας του Ξενώνα κυρίας Άννας Παναγοπούλου και του Υπεύθυνου της Ψυχοκοινωνικής Υπηρεσίας κυρίου Δημήτρη Νάνη, έδωσαν το παρών μεταξύ άλλων: τα μέλη του ΔΣ και του Advisory Committee του Σωματείου ΕΛΠΙΔΑ κυρίες Αθανασία Μαρινάκη, Ντόρα Δημοπούλου, Νούλη Μανώλη, Κέττυ Φιλιππίδου, Ρίτα Πικρού-Μωραϊτάκη, ο Επιστημονικός Υπεύθυνος του Συλλόγου ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ κύριος Στέλιος Γραφάκος, ο Πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού Δρ Αντώνης Αυγερινός, η Πρόεδρος του Συλλόγου «Φλόγα» κυρία Μαρία Τρυφωνίδου, η Πρόεδρος του Συλλόγου «ΠΙΣΤΗ» κυρία Αναστασία Σταματέα, η Πρόεδρος του Συλλόγου «Make a Wish» κυρία Υβέτ Κοσμετάτου, εκπρόσωπος της ΑΜΚΕ ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ κυρία Μένια Κουκογιάννη, η Πρόεδρος του Ιδρύματος «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ» κυρία Αναστασία Τσιακάλου, η Προισταμένη Διεύθυνσης Νοσηλευτικής Υπηρεσίας ΓΝΠΑ «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» κυρία Ευφροσύνη Βλαχιώτη, η Τομεάρχης της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ» κυρία Αλεξάνδρα Παπασαραντοπούλου, η Διευθύντρια του Γυμνασίου Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» κυρία Αγγελική Χαραλαμποπούλου καθώς και πολλά μέλη και φίλοι του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ», καθώς και γονείς και παιδιά του Ξενώνα «ΕΛΠΙΔΑ».

Χορηγός της μικρής δεξίωσης που παρατέθηκε μετά το τέλος της Ημερίδας ήταν η εταιρεία catering HRC Events.

Μανώλης Παπασάββας, Τζωρτζίνα Ελληνα, Σοφία ΠολυχρονοπούλουΚέττυ Φιλιππίδου, Μαίρη Μοσχόβη, Δημήτρης Δογάνης, Αννα Παναγοπούλου, Επη ΝικολακοπούλουΔημήτρης Νάνης, Πέγκυ Φιλίππου, Αναστασία Σταματέα, Μένια Κουκογιάννη, Κατερίνα Πόγκα, Αντώνης ΚαττάμηςΜε άρωμα Ελλάδας το πάρτι των βραβείων BAFTA στο Λονδίνο

Λαμπερό πάρτι μετά την απονομή των βραβείων BAFTA στο Λονδίνο με… άρωμα Ελλάδας.

Το κοσμοπολίτικο Annabel’s φιλοξένησε και πάλι όπως κάθε χρόνο το glamorous after-party των βραβείων BAFTA, στο Λονδίνο.

Το καθιερωμένο πάρτι οργανώθηκε και φέτος από την αγγλική Vogue σε συνεργασία με τον οίκο κοσμημάτων  Tiffany & Co που πλέον ανήκει στον όμιλο LVMH.

Οικοδέσποινα της βραδιάς, η νέα αρχισυντάκτρια του περιοδικού που αντικατέστησε τον Edward Eninfull o οποίος αποχώρησε από το περιοδικό μετά από πολλά χρόνια.

Η Ελληνίδα σχεδιάστρια μόδας  Σήλια Κριθαριώτη ήταν βέβαια καλεσμένη στο πάρτι και διασκέδασε με τις άλλες καλεσμένες celebrities.

Η βραδιά εξελίχθηκε σε ένα ξέφρενο πάρτι με πολύ χορό, μουσική και ποτά.

Οι φωτό δίνουν το εύθυμο κλίμα της βραδιάς με την Σήλια Κριθαριώτη να φωτογραφίζεται με την Cara Delevingne, την Kaia Gerber, την Anya Taylor-Joy και πολλές άλλες ακόμη

Η Σήλια φορούσε βέβαια μια δική της δημιουργία σε μαύρο χρώμα off shoulder με ροζ μανίκια ενώ πήρε πολλά συγχαρητήρια για την συλλογή που είχε δείξει στο Παρίσι στην Εβδομάδα Υψηλής Ραπτικής.

Η Σηλια Κριθαριώτη με την Kaia Gerber, που μοιάζει εξαιρετικά στην μαμά της Cindy Crawford, του πανέμορφου μοντέλου της δεκαετίας 80-90H Anya Taylor-Joy, (The Queen’s Gambit), η Cara Delevingne, η Σήλια ΚριθαριώτηH Anya Taylor-Joy, (The Queen’s Gambit), η Cara Delevingne, η Σήλια ΚριθαριώτηΟι Αιωρούμενοι κόσμοι του Γιώργου Τσάτσου

Αυτοδίδακτος ζωγράφος με σπουδές πολιτικού μηχανικού και πολλά χρόνια μέλος του επιχειρηματικού χώρου αφού διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος της τσιμεντοβιομηχανίας ΗΡΑΚΛΗΣ, ο Γιώργος Τσάτσος παρουσίασε την πέμπτη του ατομική  έκθεση ζωγραφικής πριν από λίγες μέρες,  στην γκαλερί Contemporary Athens.

Με τίτλο «Αιωρούμενοι κόσμοι»  η έκθεση περιλαμβάνει,  περίπου είκοσι έργα σε καμβά και περίπου τριάντα σε χαρτί που έχουν ζωγραφιστεί την τελευταία δεκαετία ενώ ξεχωρίζουν στην έκθεση τρεις μεγάλοι πίνακες που είναι έργα που δημιουργήθηκαν το καλοκαίρι του 2023.

Στον κατάλογο της έκθεσης δημοσιεύεται συνέντευξη του Γιώργου Τσάτσου στον Θανάση Λάλα με τίτλο «Καλά εγώ τα έκανα αυτά; Ο κόσμος πιο πέρα από τις αισθήσεις».

Πολλοί φιλότεχνοι έσπευσαν να δώσουν το ‘παρών’ και να θαυμάσουν τις δημιουργίες του καλλιτέχνη.

Ο Θανάσης ΛάλαςΟ Τάκης Μαυρωτάς με τον Γιώργο Τσάτσο και την κυρία ΤσάτσουΟ δικηγόρος κ. Κρις Βάρτζης με τις κόρες του Γ. Τσάτσου, Ιωάννα και Δέσποινα

Διαβάστε επίσης

Ναυσικά και Στεφανία Σκούρτη: Για βασίλισσες και it girls

Μιούτσια Πράντα: Πώς η κομμουνίστρια μεταμορφώνει το Μιλάνο;

Chanel: Ο θρίαμβος της δίκης κατά του Second Hand

Keywords
μνήμη, μνήμη, εκθεση, αγια σοφια, Ακρόπολη, αθηνα, εταιρεία, chef, σαλατα, μπλε, εμπ, ελπιδα, αγαπη, αει, οραμα, σταυροι, πιστη, σοφια, catering, hrc, αννα, ελλαδα, vogue, tiffany, lvmh, νέα, edward, ροζ, σηλια, athens, καλοκαιρι, hand, κινηση στους δρομους, ομαδα διας, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, Ελιζαμπεθ Τειλορ, ηρακλης, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, Καλή Χρονιά, βικυ σταματη, Ημέρα της μητέρας, θεμα εκθεσης 2012, τελος του κοσμου, αγγελικη, hrc, το θεμα, βοτανα, εμπ, ευχες, θεμα, λονδινο, μουσικη, φωτο, lvmh, vogue, αγαπη, αθανασια, αλεξανδρα, ανθοτυρο, αννα, αρπα, αρωμα, ασθενειες, αφορμη, βικυ, βικυ χατζηβασιλειου, βραδια, βραδυ, γαλακτομπουρεκο, γονεις, δυναμη, δικη, διοικητης, ειρηνη, ελπιδα, εβδομαδα, εμπνευση, εργα, εταιρεία, ζωη, ζωγραφια, εικοσι, θεα, ιωαννα, οικο, καβουρι, καρκινος, κυρια, κλιμα, κουζινες, λαχανικα, λογο, μαυρο, μαμα, μανιταρια, μπλε, μαρια, ντινα, ντινα νικολαου, ντορα, ξεκινημα, ομαδα, παντα, οραμα, παιδια, παρισι, πεμπτη, πηγη, πυξιδα, πινακες, ροζ, ποτα, ποτηρια, ψυχη, ρολο, συζυγο, σηλια κριθαριωτη, σηλια, συνεχεια, συγχαρητηρια, σκεψεις, σοφια, τιμη, φοντο, χατζηβασιλειου, χρωμα, χαρα, athens, ανηκει, αυγερινος, catering, chef, δημητρης, edward, φιλοι, χωρα, joy, κορες, λευκο, μοιαζει, paris, party, taylor, tiffany, τριαντα, θανασης, υγειας, ζωγραφος
Αναζητήσεις
ena-diaforetiko-deipno-i-laberi-parousia-tis-silias-kritharioti-sta-vraveia-bafta-i-imerida-sti-mnimi-tis-m-vardinogianni-kai-mia-xechoristi-ekthesi-zografikis.htm
Τυχαία Θέματα
Σήλιας Κριθαριώτη, BAFTA, Βαρδινογιάννη,silias kritharioti, BAFTA, vardinogianni