Στο νοσοκομείο με κορονοϊό ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος – Νοσηλεύεται με ήπια συμπτώματα

Θετικός στον κορονοϊό βρέθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, ο οποίος νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό.

Ο 82χρονος Αρχιεπίσκοπος, σύμφωνα με πληροφορίες, παρουσιάζει ήπια συμπτώματα και νοσηλεύεται σε απλή κλίνη Covid κατόπιν υποδείξεων των θεραπόντων ιατρών του.

Υπενθυμίζεται ότι στον Ευαγγελισμό νοσηλεύεται και ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας, Αναστάσιος.

Λίγο πριν εισαχθεί στο νοσοκομείο ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε σε στενούς συνεργάτες του: «Μετέχω και προσωπικά ως ποιμένας στη δοκιμασία που αφορά

σε χιλιάδες αδελφούς μας στην πατρίδα μας και σε εκατομμύρια σε ολόκληρη την Οικουμένη. Μετέχω στην αγωνία και στον πόνο και στον φόβο όλων, που με την Πίστη μας στον Θεό όλοι θα υπερνικήσουμε».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ιερώνυμος είχε διαγνωσθεί αρνητικός τόσο στις ταχείες εξετάσεις, όσο και στις μοριακές εξετάσεις, στις οποίες υποβλήθηκε και μετά το πέρας των εργασιών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και πριν από την συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ωστόσο, διαγνώσθηκε θετικός στην προγραμματισμένη μοριακή εξέταση στην οποία υποβλήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 16 Νοεμβρίου.

Ο κ. Ιερώνυμος είχε συναντηθεί στα γραφεία της Αρχιεπισκοπής με τον πρωθυπουργό, το πρωί του Σαββάτου 16 Νοεμβρίου. Στην συνάντηση αυτή τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο Αρχιεπίσκοπος είχαν τονίσει την αδήριτη ανάγκη «να συμβάλουμε όλοι, με όλες μας τις δυνάμεις, στην υλοποίηση των μέτρων, τηρώντας πιστά και απαρέγκλιτα τους υγειονομικούς κανόνες, όπως έγινε από την αρχή της πανδημίας».

Εξέφρασαν, δε, την αισιοδοξία ότι η τήρηση των υγειονομικών κανόνων και η συνακόλουθη βελτίωση των επιδημιολογικών δεδομένων θα μας επιτρέψουν να κάνουμε Χριστούγεννα σε ένα διαφορετικό περιβάλλον.

Διαβάστε ακόμη:

Κοινό μήνυμα Μητσοτάκη – Ιερώνυμου: Αδήριτη ανάγκη να τηρήσουμε τα μέτρα, για να κάνουμε Χριστούγεννα με ανοιχτές εκκλησίες

Keywords
Τυχαία Θέματα