Εισαγγελική παραγγελία για τις 2 κλινικές: «Κατασχέστε τους φακέλους ασθενών-νεκρών»

Επείγουσα παραγγελία για κατασχέσεις των ιατρικών φακέλων όσων ασθένησαν από το νέο ιό στις δύο κλινικές έδωσε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Νίκος Αντωναράκος.

Ο εισαγγελικός λειτουργός, που διενεργεί την κατεπείγουσα έρευνα για τυχόν κακουργηματικές ποινικές ευθύνες στη διασπορά της νόσου, απέστειλε, νωρίς το πρωί, στην Κρατική Ασφάλεια την επείγουσα παραγγελία του. Ζητά το συντομότερο δυνατόν, οι αστυνομικοί να μεταβούν στις δύο ιδιωτικές κλινικές και να προχωρήσουν στις κατασχέσεις των φακέλων όσων βρέθηκαν θετικοί στον ιό και όσων τελικώς κατέληξαν: τροφίμων, ασθενών, πολιτών που επισκέφθηκαν

την κλινική στο Περιστέρι για να υποβληθούν σε εξετάσεις και του ιατρικού – νοσηλευτικού προσωπικού.

Όπως έλεγαν εισαγγελικές πηγές, οι κατασχέσεις θα πρέπει να γίνουν, σε συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ και με την τήρηση όλων των μέτρων, ώστε οι αστυνομικοί να μην θέσουν σε κίνδυνο τη δική τους υγεία.

Παραγγελία σε ΕΟΔΥ –Αρχή Διαφάνειας

Ο κ. Αντωναράκος έχει ήδη αποστείλει σε ΕΟΔΥ και Αρχή Διαφάνειας ακόμα δύο παραγγελίες: Να του αποστείλουν άμεσα τα πορίσματα τους για τις αυτοψίες που διενεργούν κλιμάκια τους στις δύο κλινικές.

Παράλληλα ζητά οποιοδήποτε έγγραφο, έκθεση ή στοιχείο μπορεί να οδηγήσει στην αποκάλυψη των αιτιών που οδήγησαν στα μαζικά κρούσματα στους άκρως ευαίσθητους χώρους υγειονομικής περίθαλψης.

Στην παρούσα φάση δεν κρίνεται σκόπιμη η αυτοψία στις κλινικές και από τον εισαγγελέα. Αυτό θα συμβεί μόνο αν κριθεί απαραίτητο και ζητηθεί συνδρομή από τον ΕΟΔΥ.

Εισαγγελικές πηγές τόνιζαν πως η προκαταρκτική εξέταση θα διεξαχθεί με γοργούς ρυθμούς ώστε τάχιστα να έχει ολοκληρωθεί και ο αρμόδιος εισαγγελέας να έχει καταλήξει στο πόρισμα του: τηρήθηκε ή όχι το πρωτόκολλο ασφαλείας από τους υπευθύνους των δύο κλινικών; Τήρησαν τα μέτρα για τη μη διάδοση του επικίνδυνου ιού;

Σε περίπτωση που το εισαγγελικό πόρισμα καταλήξει σε κακουργηματικές ευθύνες τότε οι εμπλεκόμενοι κινδυνεύουν με ποινές κάθειρξης που μπορεί να φτάσουν στα 10 χρόνια για τη διασπορά της νόσου σε ανθρώπους αλλά και τα ισόβια εάν υπάρξει μεγάλος αριθμός θανάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα