Δύο δυνατά και εθιστικά παυσίπονα δεν θα αποζημιώνονται πλέον – Τι φοβούνται οι φαρμακοποιοί

Δύο δυνατά και εθιστικά παυσίπονα που χορηγούνται σε ασθενείς όταν δεν ανακουφίζονται από τον πόνο με τα απλά αναλγητικά, όπως τα άτομα με καρκίνο, δεν θα αποζημιώνονται πλέον και όσοι τα χρειάζονται θα πρέπει να πληρώνουν από την τσέπη τους ολόκληρο το ποσό. Ωστόσο, υπάρχει και ένα μεγαλύτερο πρόβλημα από τη διακοπή της αποζημίωσης αυτών των δύο φαρμάκων, το οποίο επισημαίνουν οι φαρμακοποιοί.

Τα δύο παυσίπονα

Στις 29-4-2024 εκδόθηκε Υπουργική Απόφαση από το Υπουργείο

Υγείας, (Υπ. Απόφ. 17778, 29-4-2024) σύμφωνα με την οποία τα φαρμακευτικά σκευάσματα LONARID-N tb. & LONALGAL tb. απεντάχθηκαν από τον Κατάλογο Αποζημιούμενων Φαρμάκων στην οποία ανήκαν μέχρι τώρα, δηλαδή οι ασθενείς που τα χρειάζονται θα πρέπει πλέον να πληρώνουν εξ΄ ολοκλήρου από την τσέπη τους για να έχουν πρόσβαση σε αυτά.

Το πρόβλημα αναδεικνύουν σε κοινή τους ανακοίνωση οι φαρμακοποιοί Γιάννης Δαγρές -Αντιπρόεδρος Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής και μέλος Μέλος του δ. σ. του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) , Χαράλαμπος Σαρδέλης – μέλος ΔΣ ΦΣΘεσαλονίκης και του ΠΦΣ Αριστοτέλης Σκουντάκης –

Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηρακλείου και εκλέκτορας του ΠΦΣ, Αλέξανδρος Σταματούκος –
Αντιπρόεδρος Φαρμακευτικού Συλλόγου Κέρκυρας και εκλέκτορας του ΠΦΣ.

Όπως εξηγούν, “τα παυσίπονα αυτά περιέχουν τη φαρμακευτική ουσία κωδεΐνη, απαραίτητη και αναντικατάστατη σε ασθενείς με πόνο που δεν ανταποκρίνεται στα κοινά αναλγητικά όπως πχ. η παρακεταμόλη ή η ιβουπροφένη.

Διαβάστε περισσότερα στο healthstories.gr

Διαβάστε επίσης:

Ίδρυμα Ευγενίδη: Online ψηφιακό διαδραστικό σύστημα των Ναυτικών Αγγλικών για τις ΑΕΝ

Dominique Moerenhout (EPRA): Ετσι απετράπη ο «Αρμαγεδδών» της ιδιοκτησίας

Foodlink: Άλλαξε χέρια μέσω Χρηματιστηρίου το 5% των μετοχών

Keywords
Τυχαία Θέματα