ΥΠΕΞ Βόρειας Μακεδονίας: «Αδειάζει» τη Σιλιάνοφσκα-Σεβόμαστε τη Συμφωνία των Πρεσπών

«Αδειάζει» τη νέα πρόεδρο της χώρας, Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα, το Υπουργείο Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, επισημαίνοντας ότι σέβεται πλήρως τη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Το Υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαιώνει τη σταθερή αποφασιστικότητα της χώρας για την απερίφραστη τήρηση των Συνταγματικών διατάξεων καθώς και όλων των διεθνώς αναλαμβανόμενων υποχρεώσεων όπως η πλήρης τήρηση της Συμφωνίας Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης μεταξύ της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας και της Δημοκρατίας της Ελλάδας,

γνωστή όπως η Συμφωνία των Πρεσπών», αναφέρει αρχικά σε ανακοίνωση τη Δευτέρα (13/5).

Και συνεχίζει: «Τα τελευταία επτά χρόνια, οι δύο γειτονικές χώρες ανέπτυξαν εξαιρετικά υψηλό επίπεδο πολιτικού διαλόγου, ο οποίος είχε ως αποτέλεσμα την πολλαπλάσια αύξηση της οικονομικής συνεργασίας και την οικοδόμηση θετικών σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων. Τα οφέλη αυτά είχαν ως αποτέλεσμα την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ, το άνοιγμα των διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και την αναβάθμιση της Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης σε Στρατηγικό Διάλογο με τις Ηνωμένες Πολιτείες».

«Καλούμε σε εγρήγορση όλα τα πολιτικά μέρη και ιδιαίτερα τους εκλεγμένους κρατικούς αξιωματούχους. Η διατήρηση της ευρωατλαντικής πορείας της χώρας αντιπροσωπεύει θεμελιώδες στρατηγικό συμφέρον και εγγυητή της μακροπρόθεσμης ασφάλειας και σταθερότητας της χώρας», καταλήγει η ανακοίνωση.

#ΥΠΕΞ_ΒΟΡΕΙΑΣ_ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ #Βόρεια_Μακεδονία #Συμφωνία_των_Πρεσπών
Keywords
Αναζητήσεις
ypex-voreias-makedonias-adeiazei-ti-silianofska-sevomaste-ti-symfonia-ton-prespon.htm
Τυχαία Θέματα