ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Έτοιμα τα 30MW νέων έργων- Τι ακολουθεί

Με γρήγορους ρυθμούς προχωρά η ΔΕΗ Ανανεώσιμες την υλοποίηση των έργων που έχει προγραμματίσει με στόχο το χαρτοφυλάκιο των εν λειτουργία έργων να φθάσει τα 250MW στους επόμενους μήνες. Επόμενος στόχος για την εταιρεία είναι τα 500MW στο τέλος του 2022, με απώτερο σκοπό την εγκατεστημένη ισχύ στα 1,5GW εντός τριετίας.

Σήμερα ολοκλήρωσε έργα ισχύος 30MW τα οποία είναι:

1/ Μέρος του Cluster 230MW, ισχύος

15MW, ολοκληρώθηκε με τα επόμενα 15MW να αναμένονται μέχρι φθινόπωρο. Το σύνολο του έργου  των 230 MW θα έχει ολοκληρωθεί τον Νοέμβρη του 2022.

Το έργο υπολογίζεται να ηλεκτριστεί σε 16 μήνες και να ολοκληρωθεί σε 42 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης, που θα υπογραφεί τις επόμενες μέρες.

Πρόκειται για το  cluster φωτοβολταϊκών συνολικής ισχύος 230 MW που «χτίζει» η ΔΕΗΑΝ στην Δ. Μακεδονία, το οποίο υπολογίζεται να ηλεκτριστεί σε 16 μήνες και να ολοκληρωθεί σε 42 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης της ΔΕΗΑΝ με την Mytilineos. To εργοτάξιο για το μεγάλο έργο των 200MW που ανέλαβε η Mytilineos ξεκινάει εντός 15 ημερών.

2/Αιολικά πάρκα συνολικής ισχύος 16MW σε Κεφαλλονιά, Κρήτη και Λήμνο, παρά τους περιορισμούς του covid-19. Σημειώνεται ότι η εταιρία είναι η μοναδική μέχρι σήμερα που έχει ολοκληρώσει έργα ανακαίνισης (repowering) παλαιών αιολικών πάρκων συνολική ισχύος 20MW.

Βεβαίωση παραγωγού για το mega φωτοβολταϊκό στη Μεγαλόπολη 

Εν τω μεταξύ έλαβε βεβαίωση παραγωγού για το mega φωτοβολταϊκό στη Μεγαλόπολη από τη ΡΑΕ. Το έργο θα αναπτυχθεί στο Ορυχείο της Μεγαλόπολης και η προβλεπόμενη εγκατεστημένη ισχύς είναι 340 MW, όσο και η μέγιστη ισχύς παραγωγής.

Η ΔΕΗ Ανανεώσιμες κατάφερε να περάσει το συγκεκριμένο έργο στις αιτήσεις του κύκλου Δεκεμβρίου 2020 της ΡΑΕ.

Η αίτηση της εταιρείας για χορήγηση βεβαίωσης παραγωγού δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της ΡΑΕ τον Ιανουάριο και δεν υποβλήθηκαν αντιρρήσεις. Μετά την εξέταση του φακέλου, η ΡΑΕ διαπίστωσε ότι πληρούνται οι σχετικές προϋποθέσεις, ενώ έχει καταβληθεί και το απαιτούμενο τέλος, ως εκ τούτου προχώρησε στη χορήγηση της βεβαίωσης.

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση

Keywords
Τυχαία Θέματα