Τέταρτη ημέρα ανόδου για τον Γενικό Δείκτη με πρωταγωνίστριες τράπεζες και ενέργεια

Για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα το Χρηματιστήριο Αθηνών κατάφερε να κλείσει σε θετικό έδαφος, με τους αγοραστές να κάνουν μάλιστα την τελική τους.. επίθεση κατά το τελευταίο μέρος της συνεδρίασης, η οποία είχε κινηθεί μέχρι τότε με ήπιες διακυμάνσεις.

Οι επενδυτές αναμένουν το βράδυ της Παρασκευής την ανακοίνωση της Moody’s για το αξιόχρεο της ελληνικής οικονομίας. Αν και η αναβάθμιση του αξιόχρεου θεωρείται μάλλον απίθανη σε αυτή τη φάση, οι επενδυτές θα έβλεπαν θετικά μια πιθανή αναβάθμιση

του outlook, που θα δώσει σήμα για μελλοντικές αναβαθμίσεις.

Από εκεί και πέρα, το ενδιαφέρον των επενδυτών ήταν στραμμένο στον τραπεζικό κλάδο, καθώς σήμερα είναι προγραμματισμένη η συνάντηση του αρμόδιου υφυπουργού Οικονομικών Γ. Ζαββού με τους CEO των ελληνικών τραπεζών. Παράλληλα, με ενδιαφέρον η αγορά άκουσε τις πρώτες δηλώσεις του νέου επικεφαλής της ΔΕΗ, Γ. Στάσση, κατά την Γενική Συνέλευση των μετόχων της Επιχείρησης, αλλά και τα θετικά νέα από το ΚΑΣ για το Ελληνικό, το οποίο άναψε το πράσινο φως για να ξεμπλοκάρουν τα έργα.

Για μια ακόμα ημέρα, πάντως, η δραστηριότητα παρέμεινε σε χαμηλά επίπεδα.

Στη συνεδρίαση της Πέμπτης, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με άνοδο +1,50% στις 845,22 μονάδες. Ενδοσυνεδριακά, κινήθηκε μεταξύ των 831,71 και των 845,28 μονάδων.

 Ο τζίρος ανήλθε στα 44,4 εκατ. ευρώ και ο όγκος ανήλθε στα 18,5 εκατ. τεμάχια.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με άνοδο 1,32%, στις 2.070,62 μονάδες, ενώ ο  τραπεζικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 3,67% στις 716,19 μονάδες.

Από τις μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης ξεχώρισαν ξανά οι τραπεζικές μετοχές.  Η Alpha Bank έκλεισε με άνοδο +4,46%, η Πειραιώς στο +4,03%, η Εθνική στο +3,95% και η Eurobank στο +2,42%. Ωστόσο αυτές που έκαναν τη διαφορά ήταν οι μετοχές του κλάδου της ενέργειας με τον ΑΔΜΗΕ να κλείνει στο +8,87% και τη ΔΕΗ στο +5,15%.

Από εκεί και πέρα στο +4,17% έκλεισε η μετοχή της Ελλάκτωρ, ενώ Titan Cement International, Aegean και Fourlis έκλεισαν με κέρδη άνω του 2%.

The post Τέταρτη ημέρα ανόδου για τον Γενικό Δείκτη με πρωταγωνίστριες τράπεζες και ενέργεια appeared first on mononews.

Keywords
Τυχαία Θέματα