Δείτε live τις δηλώσεις Μακρόν – Μητσοτάκη από το Παρίσι (video)

Ξεκίνησε η συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Εμανουέλ Μακρόν στο Παρίσι.

Ο πρωθυπουργός, ο οποίος συνοδεύεται από την σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη, διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με τον πρόεδρο της Γαλλίας, καθώς γνωρίζονται από την εποχή που ήταν υπουργός Οικονομίας, ενώ είχαν συναντηθεί και όταν ο κ. Μακρόν επισκέφθηκε την Ελλάδα. Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης συντάσσεται με πολλές από τις ευρωπαϊκές απόψεις Μακρόν, όπως ο κοινός προϋπολογισμός

και η ενίσχυση της αμυντικής συνεργασίας, ενώ θα στηρίξει και την πράσινη ατζέντα του Γάλλου Προέδρου και θα προτείνει να βρεθούν στην πρώτη γραμμή ώστε να ενισχυθεί και να αποκτήσει μόνιμες δομές ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας.

Ο Γάλλος πρόεδρος μίλησε στις κάμερες με αφορμή την «πρώτη φορά από την ανάληψη» των καθηκόντων του Κυριάκου Μητσοτάκη. «Θα συζητήσουμε όλα αυτά τα σημεία, την ευρωπαϊκή ατζέντα. Προτεραιότητά μας πρέπει να είναι η ανάπτυξη και η καταπολέμηση της ανεργίας. Να δούμε πως θα συσταθεί ένα κοινός προϋπολογισμός στην ευρωζώνη» σημείωσε.

«Να δείξουμε τη βούλησή μας για περισσότερη κυριαρχία, δύναμη, αλληλεγγύη» στην ευρωζώνη, είπε ο Εμανουέλ Μακρόν. «Να βρούμε μια ευρωπαϊκή λύση για να βγούμε από το αδιέξοδο. Ξέρω τι έχει αναλάβει η Ελλάδα στο θέμα της μετανάστασης και τι κόστος έχει οικονομικά και κοινωνικά για τη χώρας σας» συμπλήρωσε ο Γάλλος πρόεδρος.

«Η ανατολική Μεσόγειος κάνει την Ελλάδα μια σημαντική χώρα στην περιοχή. Η Ελλάδα αντιμετωπίζει εντάσεις» σχολίασε εν συνεχεία ο Εμανουέλ Μακρόν. «Να εκφράσω την αλληλεγγύη ως αναφορά την Τουρκία στην κυπριακή ΑΟΖ, η ΕΕ και η Γαλλία δεν υπάρχει περίπτωση να δείξουν οποιαδήποτε αδυναμία στο θέμα αυτό» είπε για τις τουρκικές προκλήσεις.

Δείτε live

The post Δείτε live τις δηλώσεις Μακρόν – Μητσοτάκη από το Παρίσι (video) appeared first on mononews.

Keywords
Τυχαία Θέματα