Χρηματιστήριο: Ο Γενικός Δείκτης θέλει… οι τράπεζες δεν αφήνουν

Ένα ακόμη κακό ξεκίνημα για το Γενικό Δείκτη του Χρηματιστηρίου, που υποχωρεί στις 585 μονάδες και με τις συναλλαγές λίγο κάτω από τα 4 εκατ. ευρώ.

Το κλίμα στα χρηματιστήρια είναι πολύ άσχημο μετά τη χθεσινή πτώση 2,18% της Wall Street ενώ περίπου κατά 1 ποσοστιαία μονάδα υποχωρούν το γερμανικό και το γαλλικό Χρηματιστήριο.

Την ίδια ώρα σταθεροποίηση καταγράφεται στην αγορά των ομολόγων με το ελληνικό 10ετές στο 2,08%.

Μια από τις πλέον ανησυχητικές εκθέσεις για την οικονομία της ευρωζώνης μέσα στην πανδημία αποτελεί η έκθεση της Scope που προβλέπει εκτίναξη

του χρέους στην Ευρωζώνη στο 98% του ΑΕΠ και το συνολικό έλλειμμα των κρατών μελών να αγγίζει τα 890 δισ.

Η νέα βουτιά στην αγορά έχει να κάνει και με τις εκροές που προκάλεσε η αναδιάρθρωση στο δίκτυο τη Morgan Stanley με τη μετοχή της Alpha να υποχωρεί πάνω από 2,6%, η Εθνική τράπεζα έχασε και το 1 ευρώ και υποχωρεί στα 0,97 και πάνω από 1,5% η βουτιά σε Eurobank και Πειραιώς.

Τα 20 ευρώ απειλούνται να σπάσουν πτωτικά και για την Coca Cola που υποχωρεί σχεδόν κατά 4%, 2,3% οι απώλειες στα ΕΛΠΕ και πάνω από 1% στο Μυτιληναίο.

Η μετοχή του ΟΤΕ ενισχύεται για μια ακόμη συνεδρίαση στα επίπεδα των 11,80 ευρώ ενώ σε θετικό πρόσημο πέρασαν η Ελλάκτωρας και Jumbo.

Στην αγορά αναμένονται διακυμάνσεις καθώς εκτιμάται ότι θα βγουν αγοραστές να απορροφήσουν προσφορά στα τρέχοντα επίπεδα τιμών ειδικά όσο δεν ισχύει το short selling.

Keywords
Τυχαία Θέματα