Χρηματιστήριο: Μίζερη αντίδραση μετά από το sell off

Μετά το κραχ στα ασιατικά χρηματιστήρια την ιστορική κατάρρευση των χρηματιστηρίων σε ΗΠΑ και Ευρώπη, οι επενδυτές αναζητούν το… ξέφωτο. Που όμως δεν έρχεται.

Πριν από λίγο η αρνητική άνοδος με την οποία ξεκίνησαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Παρασκευή και τα κέρδη άνω του 3% ξεφουσκώνουν.

Ο DAX στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης ενισχύεται μόλις 0,8% ο CAC στο Παρίσι 0,6% και ο EURO

STOXX 50, o πανευρωπαϊκός δείκτης, περιορίζει την αντίδρασή του σε 0,65%.

Αντίθετη φορά φαίνεται πως ακολουθεί η χρηματιστηριακή αγορά της Αθήνας καθώς ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε νωχελικά με κέρδη της τάξης του 0,6% και λίγο νωρίτερα ενισχυόταν κατά 2,37% στις 551 μονάδες και με τις συναλλαγές στα 6 εκατ. ευρώ..

Ο δε τραπεζικός κλάδος που είναι και ο μεγάλος ηττημένος των τελευταίων συνεδριάσεων, ενισχύεται σχεδόν 7%.

Και το ερώτημα που τίθεται είναι: Φτάνει αυτό;

Από ελληνικής πλευράς η κυβέρνηση φαίνεται ότι κινείται με σύστημα για να ελέγξει  την εξάπλωση του ιού περιορίζοντας το προφανές κόστος για την πραγματική οικονομία.

Όλα δείχνουν ότι το σύμφωνο σταθερότητας «παγώνει» και τυπικά στο Eurogroup της ερχόμενης δευτέρας, επιτρέποντας χαλάρωση στα κράτη- μέλη από τους ασφυκτικούς στόχους του 3% για τα ελλείμματα και του 3,5% για το πρωτογενές πλεόνασμα της Ελλάδας.

Το Eurogroup έρχεται να αντικαταστήσει τη μίζερη νομισματική πολιτική της Κριστίν Λαγκάρντ που ενώ η Αμερική κόβει 1,3 τρισ. χρήμα για να στηρίξει αγορές και οικονομία η ΕΚΤ ρίχνει στο σύστημα μόλις… 120 δισ. ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα