Χρηματιστήρια: Έσβησε ο ενθουσιασμός από το εμβόλιο, το πάρτι έλαβε τέλος

Πρόσκαιρος αποδείχθηκε ο ενθουσιασμός που προκάλεσε χθες η είδηση για τα θετικά αποτελέσματα του εμβολίου της Pfizer.

Μετά τον πρώτο ενθουσιασμό, έρχεται η ώρα της ανησυχίας, καθώς ο κόσμος συνειδητοποιεί ότι υπάρχει δρόμος ακόμα μέχρι να τελειώσει ο εφιάλτης της πανδημίας. Κι αυτό φάνηκε πεντακάθαρα στο ταμπλό, με τις μετοχές να χάνουν έδαφος σήμερα στην Ιαπωνία, το Χονγκ Κονγκ

και την Αυστραλία και την κινεζική χρηματιστηριακή αγορά να καταγράφει απώλειες, ενώ τα ομόλογα και τα υπόλοιπα «ασφαλή καταφύγια» κινούνται σταθεροποιητικά.

Την ίδια ώρα, τα futures του δείκτη S&P 500 παρουσιάζουν διακυμάνσεις, ενώ τα αντίστοιχα ευρωπαϊκά έκαναν βουτιά (με απώλειες ξεκίνησε ο γερμανικός Dax).

Πέραν της ανησυχίας για την εξέλιξη της πανδημίας, το κλίμα επηρεάζουν και κίνδυνοι όπως οι (μειωμένες πλέον) προοπτικές για νέα μέτρα στήριξης της οικονομίας στις ΗΠΑ, η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού, αλλά και το θέμα των νομικών προκλήσεων για το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ.

Χθες, ο δείκτης S&P 500 έκλεισε σε υψηλό διμήνου χάρη στα αισιόδοξα νέα για το εμβόλιο των Pfizer και BioNTech SE. Ο Nasdaq 100 υποχώρησε, καθώς οι επενδυτές εγκατέλειψαν (προσωρινά;) τον τεχνολογικό κλάδο και τοποθετήθηκαν σε μετοχές που είχαν πληγεί από τον οικονομικό αντίκτυπο των lockdown.

Keywords
Τυχαία Θέματα