«Υπάρχουν κάποια ζητήματα. Η συμφωνία είναι επωφελής και για τις δυο πλευρές», ανέφερε ο Κ. Μητσοτάκης για ΟΛΠ / Cosco

Στην επένδυση της Cosco στον Πειραιά και στις προγραμματισμένες επενδύσεις που καλείται να υλοποιήσει η κινεζική εταιρεία αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια του 5ου EU – Arab World Summit.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ανέφερε τα ακόλουθα: «Ήταν μια καλή συμφωνία για την Cosco και μια καλή

συμφωνία για την Ελλάδα. Υπάρχουν κάποια ζητήματα. Υπάρχουν κάποιες καθυστερήσεις της Cosco στην εκτέλεση κάποιον επενδύσεων στο λιμάνι. Αλλά είμαι σίγουρος πως αυτό το θέμα θα επιλυθεί.

Ο Πειραιάς μεταμορφώθηκε σε ένα πολύ πετυχημένο λιμάνι. Καταστήσαμε σαφές πως θέλουμε να εξελιχθεί στο μεγαλύτερο λιμάνι της Μεσογείου. Είναι ένα φυσικό σημείο εισόδου για αγαθά προς την Ανατολική και Κεντρική Μεσόγειο. Θέλουμε να μετατρέψουμε την Ελλάδα σε έναν διαμετακομιστικό κόμβο.

Δεν μπορεί να τα βάλει κανείς με τη γεωγραφία. Χρειάζονται οκτώ με εννέα λιγότερες ημέρες για τα πλοία που έρχονται από τον Κόλπο και την Ανατολική Ασία να φτάσουν στην Ευρώπη.

Δεν είμαι διατεθειμένος να εγκαταλείψω αυτή την ευκαιρία για τη χώρα. Κανείς δεν μπορεί να πάρει το λιμάνι μαζί του και να φύγει. Υπογράψαμε μία σύμβαση μακροπρόθεσμης παραχώρησης. Θεωρούμε πως η συγκεκριμένη συμφωνία είναι επωφελής και για τις δύο πλευρές».

Σημειώνεται ότι σε εξέλιξη βρίσκεται η υλοποίηση των επενδύσεων του master plan του ΟΛΠ.

Το master plan, το οποίο χωρίζεται σε υποχρεωτικές και σε προαιρετικές επενδύσεις, ανέρχεται στα 611,8 εκατ. ευρώ.

Στις προαιρετικές επενδύσεις συγκαταλέγεται ο προβλήτας 4, ο οποίος θεωρείται κρίσιμος για την ανάπτυξη του λιμένα στα εμπορευματοκιβώτια, ωστόσο έχει απορριφθεί από την ΕΣΑΛ.

The post «Υπάρχουν κάποια ζητήματα. Η συμφωνία είναι επωφελής και για τις δυο πλευρές», ανέφερε ο Κ. Μητσοτάκης για ΟΛΠ / Cosco appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Υπάρχουν, Μητσοτάκης, ΟΛΠ, Cosco,yparchoun, mitsotakis, olp, Cosco