Χάρης Βαφειάς: Κέρδη στο πρώτο τρίμηνο και αύξηση εσόδων για την StealthGas

Αύξηση εσόδων εμφάνισε η ναυτιλιακή StealthGas, συμφερόντων του εφοπλιστή Χάρη Βαφειά κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους. Η διοίκηση της εταιρείας εκτιμά ότι είναι σε θέση να επωφεληθεί από την αναμενόμενη βελτίωση της αγοράς το επόμενο διάστημα. 

Τα έσοδα κατά το πρώτο τρίμηνο του 2021 ανήλθαν στα 37,4 εκατ. δολάρια, αυξημένα κατά 8,7% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2020, που διαμορφώθηκαν στα 34,4 εκατ. δολάρια, γεγονός που αποδίδεται κατά κύριο λόγο στο ότι επτά πλοία της εταιρείας δραστηριοποιούνται φέτος είτε στη spot αγορά είτε με συμβόλαια χρονοναύλωσης, ενώ

πέρυσι την ίδια περίοδο ήταν ναυλωμένα bareboat.

Ωστόσο, τα έξοδα ταξιδιού αυξήθηκαν στο τρίμηνο στα 6,9 εκατ. δολάρια από 2,8 εκατ. δολάρια το πρώτο τρίμηνο 2020, γεγονός που οφείλεται κατά κύριο λόγο στα αυξημένα έξοδα δυο δεξαμενόπλοιων μεταφοράς προϊόντων αργού του στόλου της, που δραστηριοποιήθηκαν στην spot αγορά.

Ως εκ τούτου, τα κατά της κέρδη της εισηγμένης στην αγορά του Nasdaq ναυτιλιακής, επιβαρύνθηκαν και ανήλθαν σε 800.000 δολάρια το διάστημα Ιανουαρίου-Μαρτίου 2021 έναντι κερδών 3 εκατ. δολαρίων το αντίστοιχο χρονικό διάστημα της προηγούμενης χρονιάς.

O πρόεδρος του Διοικητού συμβουλίου της StealthGas, Michael Jolliffe σχολίασε: «Η απόδοσή μας το πρώτο τρίμηνο του 2021 επηρεάστηκε από την πανδημία. Παρά το γεγονός ότι η ζήτηση για μικρούς μεταφορείς υγραερίου LPG, αυξήθηκε ελαφρώς και τα ναύλα δείχνουν να  κινούνται ανοδικά, αυτά συνέβησαν στο τέλος του τριμήνου, επομένως δεν αποτυπώθηκαν στα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου 2021». 

Λόγω των συνθηκών της αγοράς, η παρουσία της εταιρείας στην spot αγορά παρέμεινε αυξημένη και σε σύγκριση με το τελευταίο τρίμηνο του έτους, αυτό που επιβάρυνε κυρίως την κερδοφορία της ήταν η δραστηριοποίηση δύο τάνκερ μεταφοράς προϊόντων πετρελαίου που είχαν υψηλό κόστος ταξιδιού, στη spot αγορά σε όλη τη διάρκεια του τριμήνου, επισήμανε ο Michael Jolliffe.

«Αυτό που θεωρούμε σημαντικό εν μέσω αυτών των συνθηκών της αγοράς είναι ότι έχουμε σχεδιάσει κατά τέτοιο τρόπο την απασχόληση του στόλου μας, ώστε να επωφεληθούμε από τη θετική στροφή της αγοράς που αναμένεται με την υποχώρηση της πανδημίας. Διαθέτουμε 16 πλοία που μέχρι το τέλος του 2021 θα ανανεώσουν τα ναυλοσύμφωνα τους και μαζί με τα πλοία που βρίσκονται σήμερα στην spot αγορά, μας δίνουν την ευκαιρία να ναυλώσουμε εκ νέου το 60% του στόλου μας σε μια εποχή που η αγορά αναμένεται να βελτιωθεί», τόνισε.

Η StealthGas δραστηριοποιείται κατά κύριο λόγο στην μεταφορά LPG και διαθέτει στόλο με 49 πλοία, εκ των οποίων 45 LPG carriers, δύο τάνκερ MR και ένα τάνκερ aframax.

Διαβάστε ακόμα:

Όμιλος Βαφειά: Οι έξυπνες κινήσεις στη ναυτιλία – Τι λέει ο Χάρης Βαφειάς στο mononews

Seanergy Maritime: Νέα κίνηση στην αγορά ξηρού φορτίου – Επενδύσεις 134,3 εκατ. δολαρίων το 2021

Π. Παναγιωτίδης: Κινήσεις για την ενίσχυση της μετοχής της Castor Maritime – Παραμένει κάτω του ενός δολαρίου

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση

Keywords
Τυχαία Θέματα