Γερμανία: Βελτίωση καταναλωτικών συνθηκών, αλλά κατώτερη της πρόβλεψης

Οι καταναλωτές είναι πιο αισιόδοξοι για την προσωπική τους κατάσταση, αλλά η τάση τους για αγορές περιορίστηκε.

Βελτίωση αλλά κατώτερη αυτής που ανέμεναν οι οικονομολόγοι παρουσίασε ο δείκτης της καταναλωτικής εμπιστοσύνης στη Γερμανία σύμφωνα με έρευνα του ινστιτούτου GfK καθώς οδεύουμε προς τον Ιούνιο. Σύμφωνα με την έρευνα που έγινε σε 2.000 άτομα, οι καταναλωτές παρέμειναν επιφυλακτικοί παρά τη μείωση του αριθμού των κρουσμάτων και των βελτιωμένων προοπτικών ανάπτυξης για τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης. Το ινστιτούτο GfK

ανακοίνωσε ότι ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος σημείωσε άνοδο στις -7 μονάδες έναντι των -8,6 μονάδων τον προηγούμενο μήνα. Οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για μεγαλύτερη άνοδο, στις -5,2 μονάδες.

Οι καταναλωτές είναι πιο αισιόδοξοι αναφορικά με την προσωπική τους κατάσταση καθώς και συνολικά για τις οικονομικές εξελίξεις, αλλά η τάση τους για αγορές επιδεινώθηκε μετά από τρεις συνεχόμενους μήνες ανόδου.

Ο αναλυτής της GfK, Rolf Buerkl, ανέφερε πως η πτώση στον αριθμό των κρουσμάτων και η περαιτέρω πρόοδος με τους εμβολιασμούς, άνοιξαν τον δρόμο για περαιτέρω μέτρα χαλάρωσης στις επόμενες εβδομάδες.

"Προς το παρόν, αυτό τροφοδοτεί κυρίως την οικονομική αισιοδοξία και δημιουργεί μία αίσθηση νέας αρχής", τόνισε ο Buerkl, προσθέτοντας ότι οι επιλογές για να ξοδέψουν χρήματα ήταν πολύ περιορισμένες σε πολλά μέρη της χώρας παρά τα πρώτα βήμα για την άρση των περιορισμών.

ΓΕΡΜΑΝΙΑΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗGFKGFK CONSUMER CLIMATE
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα