Ασανσέρ η Ευρώπη, πτωτικά η Wall, άνοδος στο Χ.Α, βουτιά πάνω από 48% στο ελληνικό 10ετές

Kάτι δεν αρέσει… Το γύρισμα των ευρωπαϊκών αγορών αυτή την ώρα απειλεί το momentum που αναπτύσσεται στο χρηματιστήριο της Αθήνας.

«Πάνω από τους αριθμούς, πέρα από τις παρεμβάσεις των κεντρικών τραπεζών, οι αγορές είναι ιδιαίτερα ευαίσθητες στα στοιχεία για τα κρούσματα και τους θανάτους από τον κορονοϊό», υποστηρίζει ο υπεύθυνος συναλλαγών της Beta Χρηματιστηριακή κ. Τακης Ζαμάνης.

Τα futures στη Wall δείχνουν, στο μεταξύ νέα βουτιά και την Πέμπτη, αυτή τη φορά της τάξης του 1,5% στο άνοιγμα.

Οι ευρωπαϊκοί δείκτες έχουν συμπεριφορά ασανσέρ με τον DAX στη Φρανκφούρτη να υποχωρεί κατά 1 ποσοστιαία μονάδα, ο FTSE στο Λονδίνο κατά 1,55% ενώ τα κέρδη στον CAC στο Παρίσι περιορίζεται σε 0,17%.

Μικρή είναι η αντίδραση στο χρηματιστήριο της Μαδρίτης κατά 0,5% και κατά 1,68% ενισχύεται το Χρηματιστήριο του Μιλάνο.

Η παρέμβαση της ΕΚΤ φαίνεται ότι ευνοεί προς το παρόν το ελληνικό χρηματιστήριο το οποίο από τις αγορές της ευρωζώνης είναι το μόνο που ενισχύεται σημαντικά κατά 4,3% στις 508 μονάδες.

Σημειωτέων ότι χθες η ελληνική αγορά βρέθηκε μια ανάσα πριν από τα ιστορικά χαμηλά, δηλαδή στις 470 μονάδες.

Ο τζίρος αυτή τη ώρα ξεπερνάει τα 30 εκατ. ευρώ. Υποτονικός, ενδεικτικός δε, του κλίματος αβεβαιότητας. Εξίσου εντυπωσιακή δε είναι η υποχώρηση της απόδοσης του ελληνικού 10ετούς ομολόγου καθώς υποχωρεί στα όρια του 2% καταγράφοντας σε μια μέρα πτώση της τάξης του 48,69% αφού χθες είχε βρεθεί στις παρυφές του 3,91%.

Το κλίμα είναι ενθαρρυντικό στο σύνολο του ταμπλό και ειδικά για τις μετοχές μεγάλης κεφαλαιοποίησης, με την Πειραιώς να ενισχύεται πάνω από 6%, την Alpha πάνω από 4% την Εθνική 2,94% και τη Eurobank 3,7%. Η καλή εικόνα της αγοράς διαχέεται και στα blue chips στα οποία φαίνεται να λειτουργεί το σενάριο του ελατηρίου που ισχύει όταν οι μετοχές πιέζονται πολύ.

Πάνω από 5% της Βιοχάλκο, πάνω από 3,5% της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και πάνω από 8,3% της ΔΕΗ, η οποία επιστρέφει πάνω από 1,90 ευρώ.

Εντύπωση προκαλεί η συμπεριφορά της Coca Cola, η οποία έχει χάσει περίπου 50% από την αρχή του χρόνου και σήμερα αντιδρά υποτονικότερα σε σχέση με τις άλλες μετοχές στα επίπεδα των 17,35 ευρώ και με κέρδη 2,2%.

Περιορισμένη πάντως, η αντίδραση για τον Ελλάκτωρα που ενισχύεται 1,7%, πτώση 1,6% για την ΕΧΑΕ, 10,2% η Motor Oil που ανακοίνωσε χθες μέρισμα 1,15 ευρώ, πάνω από 8,8% είναι η άνοδος για το Μυτιληναίο και περιορισμός κερδών για τον ΟΠΑΠ με άνοδο πάνω από 2,2%, ενώ ο ΟΤΕ σημειώνει εντυπωσιακή άνοδο με πάνω από 9%.

Την ίδια ώρα κέρδη πάνω από 0,9% σημειώνει το Jumbo, η ΕΥΔΑΠ 1,3% και τα ΕΛΠΕ 3% και πάνω από 1,8 % η μετοχή της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή.

Αυτή την ώρα 90 μετοχές ενισχύονται και 19 υποχωρούν.

Keywords
Τυχαία Θέματα