Οι φαρμακοποιοί ζητούν η χορήγηση του Plaquenil να γίνεται αποκλειστικά με συνταγή φυλασσόμενη επί διετία

Την άμεση αλλαγή του τρόπου πώλησης του φαρμάκου Plaquenil που περιέχει υδροχλωροκίνη ζητά ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος.

Μετά τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι η δραστική ουσία υδροχλωροκίνη χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση του νέου κορονοϊού, η ζήτηση του φαρμάκου έχει αυξηθεί. Με επιστολή του, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος ζητά να γίνεται η χορήγηση του φαρμάκου αποκλειστικά και μόνο με συνταγή φυλασσόμενη επί διετία.

Ακολουθεί η επιστολή:

«Με  αφορμή την πολύ αυξημένη ζήτηση του φαρμάκου Plaquenil με την δραστική ουσία υδροχλωροκίνη και τις πιέσεις που δέχονται

γιατροί και φαρμακοποιοί για την χορήγηση του, μετά από δημοσιεύματα ότι ίσως βοηθά στην θεραπεία του covid-19, χωρίς αυτό να έχει επιβεβαιωθεί επιστημονικά , παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε για την χορήγηση του με συνταγή φυλασσομένη επί διετία όπως έχει γίνει για το TAMIFLU και για τα άλλα αντιϊκα φάρμακα.

Σε αντίθετη περίπτωση υπάρχει ο κίνδυνος πολύ σύντομα να μην μπορούν να προμηθευτούν το παραπάνω σκεύασμα, ασθενείς που το έχουν πραγματική ανάγκη και να διακόψουν την θεραπεία  τους με δυσμενή αποτελέσματα για την υγεία τους».

Keywords
Τυχαία Θέματα