Άρθρο παρέμβαση: Συλλάβετέ τους

Τα πράγματα είναι απλά. 

Την εποχή της παντοδυναμίας του, ο Σοβιετικός δικτάτωρ Ιωσήφ Στάλιν εισήγαγε τον πολιτικό όρο του «χρήσιμου ηλίθιου» για να προσδιορίσει εκείνη την κατηγορία πολιτών που εκ προαιρέσεως αγαθής ακολουθούσαν ακρίτως τη μοσχοβίτικη πολιτική ως συνοδοιπορούντες. 

Αυτά από τους κρεμλινολόγους της εποχής εκείνης.

Μετά τη συντριβή των κομμουνιστικών καθεστώτων στην Ευρώπη, πιστέψαμε ότι η κατηγορία του «χρήσιμου ηλίθιου» εξέλιπε και όντως αυτό συνέβη στο επίπεδο της κοινωνίας, αλλά ως τάση φαίνεται ότι επιβιώνει κάπως, με κέντρο επιρροής όχι τη Μόσχα πλέον.

Χρήσιμοι

ηλίθιοι νο 1

Οι προστατευόμενοι μάρτυρες στην υπόθεση της NOVARTIS  ωσάν να μην συμβαίνει τίποτα και μετά τις πιέσεις υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ και κάποιων δικαστικών λειτουργών είπαν τα περισσότερα ψέματα της δεκαετίας. 

Σπίλωσαν τους πολιτικούς τους αντιπάλους, χωρίς αναισθητικό. Νόμιζαν οτι θα μείνουν στο απυρόβλητο. Και όταν πιάστηκαν στην φάκα, απλά εξαφανίστηκαν. 

Νομίζω έχει δίκιο ο Αδωνις Γεωργιάδης που λέει οτι πρέπει να συλληφθεί ο Μάξιμος Σαράφης και η γυναίκα μάρτυρας εάν δεν εμφανιστεί σήμερα ενώπιον της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής

Πρέπει επιτέλους και εμείς να μάθουμε ποιοι κρύφτηκαν πίσω από την κουκούλα και να δούμε τα προσωπά τους. 

Άλλωστε τα ονόματα τους τα ξέρουμε καθώς εχουν δημοσιοποιηθεί μέσω του γνωστού καθηγητή που τους κατονόμασε.  Η εμφάνιση τους θα ήταν μια απλή επιβεβαίωση όσων ξέρουμε. 

Οι προστατευόμενοι μάρτυρες απλά ήταν οι χρήσιμοι ηλίθιοι. Όπως έλεγε ο Στάλιν. Φυσικά η σύλληψη τους και η κατάθεση τους απλά θα μας κάνει λίγο σοφότερους. 

Ο Ρασπούτιν 

Η όλη υπόθεση της NOVARTIS είναι μέρος του σχεδίου που εκπόνησε ο Ρασπούτιν και εκτέλεσε ενα συγκεκριμένο σύστημα.

Έχω την αίσθηση πως οι αποκαλύψεις που θα γίνουν στην Προανακριτική Επιτροπή θα δημιουργήσουν σοβαρό πολιτικό πρόβλημα στον ΣΥΡΙΖΑ

Έτσι, θα βρεθεί στο δίλημμα ή να αφήσει στην τύχη του τον Ρασπούτιν  ή αυτός να συμπαρασύρει τον ΣΥΡΙΖΑ στην πτώση του.

Keywords
Τυχαία Θέματα