Κορονοϊός: Πώς νόσησε η 40χρονη εργαζόμενη στην Τράπεζα Πειραιώς

Υπάλληλος της Τράπεζας Πειραιώς είναι το τρίτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του κορονοϊού.

Η γυναίκα βρέθηκε στο Μιλάνο για την εβδομάδα μόδας που πραγματοποιήθηκε από 18 έως 24 Φεβρουαρίου. Την συνόδευε μάλιστα η κόρη της.

Η γυναίκα, που εργάζεται στο τμήμα HR της Τράπεζας Πειραιώς, βρέθηκε θετική στον κορονοϊό ενώ πλέον εξετάζονται τόσο η κόρη της όσο και ο σύζυγός της, ο οποίος είναι στέλεχος στη ναυτιλιακή συμφερόντων

του κ. Γιάννη Αλαφούζου. Μάλιστα, η ναυτιλιακή στεγάζεται στο ίδιο κτήριο με αυτό του ΣΚΑΪ και της Καθημερινής, στο οποίο θα γίνει απολύμανση αύριο Παρασκευή.

Επίσης αύριο, το κτήριο της Πειραιώς στην οδό Αμερικής 4 θα παραμείνει κλειστό προκειμένου να πραγματοποιηθεί απολύμανση, ενώ οι εργαζόμενοι του δευτέρου ορόφου δεν θα μεταβούν τις επόμενες 14 ημέρες στα γραφεία τους και θα εργάζονται από το σπίτι τους.

Η 40χρονη είχε γενέθλια την περασμένη Δευτέρα και φίλησε όλους όσοι της ευχήθηκαν. Σχεδόν όλους τους εργαζόμενους του δευτέρου ορόφου, οι οποίοι ήδη έχουν ενημερωθεί για το τι διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν σε περίπτωση που νιώσουν αδιαθεσία.

Η γυναίκα, που ζει στο Μαρούσι, μετά την επιστροφή της στην Ελλάδα ένιωσε αδιαθεσία. Στη συνέχεια, αποφάσισε να κάνει… tour σε δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία.

Το ένα λάθος διαδεχόταν το άλλο. Στην αρχή πήγε μόνη της στο νοσοκομείο «Σωτηρία», αντί να τηλεφωνήσει στον ΕΟΔΥ για την ασφαλή μεταφορά της με ασθενοφόρο. Στο «Σωτηρία» πήγε στα εξωτερικά ιατρεία όπου πήρε αριθμό προτεραιότητας 160 και αφού κουράστηκε να περιμένει, έφυγε για το νοσοκομείο «Metropolitan».

Το «Metropolitan» έχει κλείσει όλες τις πόρτες εισόδου εκτός από μία για την είσοδο των ασθενών και οποιοσδήποτε θέλει να μπει, πριν την είσοδό του, πλένει τα χέρια του στον εξωτερικό χώρο, φορά γάντια και μάσκα. Η γυναίκα εξετάστηκε σε ειδικό χώρο εκτός του νοσοκομείου που έχει δημιουργηθεί για τα  ύποπτα περιστατικά, με τους ιατρούς να παίρνουν δείγμα της  και να το στέλνουν για έλεγχο. Η γυναίκα παρέμεινε απομονωμένη στον ειδικό εκτός νοσοκομείου θάλαμο, και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο «Αττικόν».

Πλέον γίνεται ιχνηλάτηση των επαφών της και εξετάζονται όχι μόνο τα άτομα του άμεσου συγγενικού και φιλικού της περιβάλλοντος, αλλά και οι συνταξιδιώτες της στην πτήση από την Ιταλία στην Αθήνα.

Μετά τη διαπίστωση ότι έχει προσβληθεί από τη νόσο, η Τράπεζα Πειραιώς έλαβε έκτακτα μέτρα σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Ειδικότερα:

«H Tράπεζα Πειραιώς ενημερώθηκε σήμερα από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.) ότι ένας εργαζόμενός της στο κτήριο Αμερικής 4 διαγνώσθηκε με τον ιό COVID-19.

Άμεσα ενεργοποιήθηκε το σχετικό σχέδιο που είχε ήδη καταρτισθεί από την Τράπεζα για το θέμα σε συνεργασία με τον Ε.Ο.Δ.Υ.

Εφαρμόζοντας το σχετικό πρωτόκολλο, συγκλήθηκε σύσκεψη με κλιμάκιο του Ε.Ο.Δ.Υ. και υλοποιούνται τα ακόλουθα μέτρα για καθαρά προληπτικούς λόγους:

-απολύμανση στο κτήριο Αμερικής 4 την Παρασκευή 28/02/2020

-εκκένωση του ορόφου του κτηρίου, στο οποίο εμφανίσθηκε το κρούσμα του ιού για τις επόμενες 14 ημέρες.

-εργασία από το σπίτι για το διάστημα των 14 ημερών για τους εργαζομένους στον όροφο όπου εμφανίσθηκε το κρούσμα

-εφαρμογή των οδηγιών του Ε.Ο.Δ.Υ.

«Η Τράπεζα Πειραιώς δρα με σταθερό γνώμονα την ασφάλεια των εργαζομένων της, ενώ με την εφαρμογή του σχεδίου επιχειρηματικής λειτουργικής συνέχειας, διασφαλίζει την απρόσκοπτη λειτουργία της», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Τράπεζα.

Keywords
Τυχαία Θέματα