Ανάπαυλα των πωλητών! Οριακά κέρδη με έναν από τους χαμηλότερους τζίρους της χρονιάς…

Κέρδη μεν, χωρίς τζίρο δε.

Αυτή είναι η εικόνα της εγχώριας χρηματιστηριακής αγοράς στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, κατά την οποία ο γενικός δείκτης του Χ.Α. τερμάτισε τις συναλλαγές στις 829,52 μονάδες και με τον τζίρο λίγο πάνω από τα 30 εκατ. ευρώ, από τους χαμηλότερους της χρονιάς (σ.σ. οι χαμηλότεροι τζίροι απαντώνται τον περασμένο Ιανουάριο).

Αν και οι ευρωπαϊκές αγορές γύρισαν σε οριακά θετικό πρόσημο την Δευτέρα, η Wall Street ξεκίνησε πτωτικά, με τους επενδυτές να φοβούνται και πάλι επιδείνωση του κλίματος στην Μέση Ανατολή μετά την απόσυρση

των αμερικανικών στρατευμάτων στη Β. Συρία αφήνοντας πεδίο… δόξης λαμπρό στους Τούρκους να εκκαθαρίσουν την περιοχή από τους Κούρδους.

Επιπρόσθετα, ξεκινούν και πάλι οι συνομιλίες των ΗΠΑ με την Κίνα για τους δασμούς και στην Ευρώπη τα στοιχεία για την μεταποίηση στην Γερμανία ήταν σκέτη… απογοήτευση. Και όχι μόνο… Οι μέρες κυλούν μέχρι τις 30 Οκτωβρίου και ο κίνδυνος ενός άτακτου Brexit παραμένει ορατός.

Στην Ελλάδα, οι επενδυτές ίσως αναθάρρησαν διαβάζοντας το προσχέδιο του προϋπολογισμού, σύμφωνα με το οποίο είναι εμφανής η προσπάθεια της κυβέρνησης για τόνωση της οικονομίας μέσω επενδύσεων.

Την αγορά στήριξαν τη Δευτέρα οι τράπεζες, με τον εν λόγω δείκτη να κλείνει ανοδικά στις 755 μονάδες και με άνοδο 1,12%. Αλλά αυτό και μόνο δεν φτάνει… Η αγορά βρίσκεται σε κομβικό μονοπάτι, υποστηρίζουν οι αναλυτές, ενώ η ρευστότητα αναμένεται να δοκιμαστεί επιπλέον, αφού αύριο ξανανοίγει το δεκαετές του περασμένου Μαρτίου που είχε εκδοθεί επί ΣΥΡΙΖΑ, με προφανή στόχο να μειωθεί το κουπόνι. Από 3,85% που ήταν στην προηγούμενη έκδοση, αναμένεται να διαμορφωθεί περί το 1,40 (1,39% διαμορφωνόταν πριν από λίγο).

Ισχυρά κέρδη βγήκαν σήμερα, ως αντίδραση μετά το sell off της περασμένης εβδομάδας, στην Βιοχάλκο 1,8%, στα 3,53 ευρώ, ΔΕΗ 2,15%, στα 2,952 ευρώ με 526 χιλιάδες τεμάχια, ΕΛΠΕ 0,99%, στα 8,14 ευρώ, Motor Oil (ΜΟΗ) 3,53%, στα 21,10 ευρώ Jumbo 1,99%, στα 15,88 ευρώ, Μυτιληναίος 1,66%, στα 9,50 ευρώ και ΟΠΑΠ 2,76%, στα 9,51 ευρώ.

Τεχνικά, όσο δεν επιτυγχάνεται αντίδραση που θα οδηγήσει τον δείκτη πάνω από τις 850 μονάδες, τόσο ελοχεύει ο κίνδυνος για κίνηση χαμηλότερα προς την ζώνη των 800 μονάδων.

Εντολές πώλησης και μάλιστα μεγάλες με όγκο 495 χιλιάδων τεμαχίων βγήκαν για μία ακόμα συνεδρίαση στην Ελλάκτωρ.

Μικρά τα κέρδη για την Aegean, στα 7,85 ευρώ, με τις φήμες περί πώλησης της Autohellas να δίνουν και να παίρνουν, ενώ ανακοινώθηκε ότι ο όμιλος παίρνει μετοχική θέση και στην Lamda. Κλείσιμο με απώλειες στα 7,50 ευρώ για την Lamda δε. Κέρδη 3,50% για την Autohellas στα 7,10 ευρώ με 204 χιλιάδες τεμάχια.

Στο κόκκινο Ιντρακάτ και Ιντραλότ, μικρή άνοδος για Ιντρακόμ.

The post Ανάπαυλα των πωλητών! Οριακά κέρδη με έναν από τους χαμηλότερους τζίρους της χρονιάς… appeared first on mononews.

Keywords
Τυχαία Θέματα