Αυτός είναι ο διαχειριστής χαρτοφυλακίου 1 δισ. δολαρίων που στοιχηματίζει στην άνοδο της στερλίνας

Ένας διακεκριμένος διαχειριστής κεφαλαίων που επιβλέπει χαρτοφυλάκιο αξίας ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων, στοιχηματίζει στην ισχυροποίηση της στερλίνας.

Ο Ben Melkman, ο οποίος παραιτήθηκε από την Brevan Howard Investment και ίδρυσε την Light Sky Macro LP, τάσσεται υπέρ της αγοράς στερλίνας με την πεποίθηση ότι το νόμισμα έχει τη δυναμική να ισχυροποιηθεί περαιτέρω φτάνοντας

μέχρι τα 1,35 δολάρια, ποσοστό ανόδου 5% σε σχέση με τα τρέχοντα επίπεδα.

Ενώ το νόμισμα του Ηνωμένου Βασιλείου κατέγραψε τον Οκτώβριο τη μεγαλύτερη άνοδο από την οικονομική κρίση, οι αναλυτές εκτιμούν ότι έχει τη δυνατότητα να ενισχυθεί περαιτέρω αν οι εκλογές του επόμενου μήνα στη Βρετανία ανοίξουν το δρόμο για την έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η στρατηγική του Melkman για τοποθετήσεις μέσω option δείχνει πώς τα hedge funds παρακάμπτουν τη spot αγορά για τα νομίσματα και προτιμούν τις οικονομικά αποδοτικότερες μεθόδους. Η χρησιμοποίηση τέτοιων παραγώγων προϊόντων για να πραγματοποιήσουν τις κινήσεις τους στις συναλλαγματικές ισοτιμίες έχει μικρότερο κόστος από την απευθείας αγορά ή πώληση νομισμάτων, δεδομένου ότι τα ασφάλιστρα δικαιωμάτων προαίρεσης είναι περιορισμένα και οι ζημίες περιορίζονται.

Η λίρα κυμαίνοντας την Πέμπτη το βράδυ στα 1,2850 δολάρια.  Κατέγραψε άνοδο 5,3% σε σχέση με το δολάριο τον Οκτώβριο, τη μεγαλύτερη μηναία άνοδο από το Μάιο 2009.

Σε μία παρουσίαση στους πελάτες του ο Melkman είπε ότι «…η αβεβαιότητα που σχετίζεται με την εκλογική έκβαση παρέχει την ευκαιρία να τοποθετηθεί κάποιος πριν από την τελική άνοδο» στη λίρα. Οι προσπάθειες του Bloomberg να έχει επαφή με τον Melkman δεν έφεραν αποτέλεσμα.

Το fund του Melkman έχει απόδοση σχεδόν 16% φέτος, έναντι 7,8% των ανταγωνιστών του.

The post Αυτός είναι ο διαχειριστής χαρτοφυλακίου 1 δισ. δολαρίων που στοιχηματίζει στην άνοδο της στερλίνας appeared first on mononews.

Keywords
Τυχαία Θέματα