Οι αστυνομικοί της Θεσσαλονίκης θέλουν plastic-free Αστυνομικό Μέγαρο (φωτο)

του Νίκου Αβουκάτου

Γέμισε με βιοαποικοδομήσιμα είδη εστίασης, σακούλες, ποτήρια και καλαμάκια σήμερα η αίθουσα εκδηλώσεων του Αστυνομικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της ημερίδας «Περιοχή Χωρίς Πλαστικό» (No Plastic Area) που διοργάνωσε ο Όμιλος Αστυνομικών Θεσσαλονίκης και παρακολούθησαν δεκάδες μαθητές δημοτικών σχολείων

του Ευόσμου και του Δενδροποτάμου. Οι αστυνομικοί της πόλης επιδιώκουν τη μετατροπή του Αστυνομικού Μεγάρου επί της οδού Μοναστηρίου σε No Plastic Area.

Ο Γιώργος Κρεμλής, σύμβουλος του πρωθυπουργού σε θέματα Κυκλικής Οικονομίας, τόνισε ότι πρόκειται για μια πολύ σημαντική δράση, ιδίως εξαιτίας της συμμετοχή αρκετών νέων. «Συζητήσαμε για το πώς μπορεί να μειωθεί το πλαστικό και να γίνεται χωριστή διαλογή στην πηγή, στο πλαίσιο των αρχών της Κυκλικής Οικονομίας. Είναι σημαντικό να υπάρχουν τέτοιες πρωτοβουλίες και θα πρέπει να στηρίζονται. Ήδη, ο πρωθυπουργός στέλνει το μήνυμα της ανακύκλωσης από το Μέγαρο Μαξίμου», σημείωσε ο κ. Κρεμλής.

Η Έλενα Ανθή, εκπρόσωπος της εταιρείας ΑΝΘΗΣ που παρείχε τα βιοαποικοδομήσιμα προϊόντα, αναφέρθηκε στα σε αυτά και στο όφελός τους για το περιβάλλον, ενώ παρουσίασε βίντεο μικρής διάρκειας με τις καθημερινές συνήθειές μας που έχουν να κάνουν με τη χρήση του πλαστικού και μπορούν να αποφευχθούν με «πράσινο» τρόπο.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας και νυν Τομεάρχης Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, έκανε λόγο για σοφή κίνηση των αστυνομικών. «Η πρωτοβουλία να γίνει το Αστυνομικό Μέγαρο σημείο χωρίς πλαστικό μιας χρήσης συμβάλει στη διάδοση της ανακύκλωσης», είπε.

Ο πρόεδρος του Ομίλου Αστυνομικών Θεσσαλονίκης Δημήτρης Αποστόλου εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συμμετοχή των νέων στην εκδήλωση. «Ο Όμιλος πιέζει στην κατεύθυνση να καταργηθεί το πλαστικό στο κτήριο της Αστυνομίας», ανέφερε ο κ. Αποστόλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα