Wirecard: Συνελήφθη ο πρώην CEO για το σκάνδαλο των €1,9 δισ.

Σκάνδαλο μεγατόνων για τον πρώην Διευθύνοντα Σύμβουλο

Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Wirecard, Markus Braun, συνελήφθη, όπως έγινε γνωστό, μετά το σκάνδαλο με τα «εξαφανισμένα» 1,9 δισ. ευρώ, σύμφωνα με το πρακτορείο Afp.

Ο Braun κατηγορείται για διόγκωση του ισολογισμού και των εσόδων της εταιρείας, έτσι ώστε αυτή να δείχνει πιο ισχυρή και πιο ελκυστική για επενδυτές και πελάτες, σύμφωνα με τη δήλωση των εισαγγελέων,

που έγινε σήμερα, Τρίτη, αλλά και όσα μεταδίδει το Reuters.

Ο Braun παραδόθηκε τη Δευτέρα το απόγευμα και θα παρουσιαστεί σε δικαστή σήμερα, Τρίτη, ο οποίος θα αποφασίσει εάν θα παραμείνει υπό κράτηση, πρόσθεσαν οι εισαγγελείς.

Υπενθυμίζεται ότι ο CEO είχε υποβάλει την παραίτησή του την περασμένη εβδομάδα, όπως γνωστοποίησε η γερμανική εταιρεία, λίγες ημέρες μετά την αποκάλυψη, προσθέτοντας πως τα καθήκοντά του αναλαμβάνει προσωρινά ο James Freis. Η εταιρεία έθεσε, επίσης, σε προσωρινή διαθεσιμότητα τον απερχόμενο Chief Operating Officer (COO) της, Jan Marsalek.

#BREAKING Former CEO of scandal-hit Wirecard arrested: German prosecutors pic.twitter.com/cshrYf6RhP

AFP news agency (@AFP) June 23, 2020

Υπενθυμίζεται ότι η Wirecard ανακοίνωσε χθες πως υπάρχει πιθανότατα τα 1,9 δισ. ευρώ που αναφέρθηκαν ως «εξαφανισμένα» από τους λογαριασμούς της, πολύ απλά να μην υπήρχαν ποτέ, όπως ανέφερε το Reuters.

Η γερμανική εταιρεία γνωστοποίησε, επίσης, την Δευτέρα πως αποσύρει τα αποτελέσματα χρήσης 2019, καθώς και αυτά του πρώτου τριμήνου του 2020.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Wirecard εκτιμά, στη βάση της περαιτέρω εξέτασης, πως υπάρχει μια επικρατούσα πιθανότητα το υπόλοιπο του λογαριασμού των 1,9 δισ. ευρώ να μην υπάρχει», αναφέρει συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή της η εταιρεία.

Επιπλέον, η Wirecard αναφέρει πως εξετάζει διάφορα πιθανά μέτρα, για να διασφαλίσει τη συνέχιση των επιχειρηματικών της δραστηριοτήτων, που περιλαμβάνουν μειώσεις κόστους, αναδιάρθρωση, πώληση ή κλείσιμο επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα