Wall Street: Βουτιά σε αρνητικό έδαφος στα τελευταία λεπτά – Βουτιά για την Biogen μετά τη διάψευση της Samsung

Με μια εντυπωσιακή πτώση στα χαμηλά ημέρας μέσα στα τελευταία λεπτά ολοκληρώθηκε η προτελευταία συνεδρίαση του 2021 στη Wall Street. Νωρίτερα, πάντως, tόσο ο Dow Jones όσο και ο S&P 500 είχαν πραγματοποιήσει νέα ενδοσυνεδριακά ιστορικά υψηλά, βρίσκοντας στήριξη στα θετικά στοιχεία από την αγορά εργασίας.

Κάπως έτσι, ο Dow Jones έκλεισε στις 36.398,08 μονάδες, με πτώση -0,25%, ο S&P 500 στις 4.778,73 μονάδες με απώλειες -0,30%, ενώ ο Nasdaq,

για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, έκλεισε με απώλειες της τάξης του 0,16% στις  15.741,56 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές του Dow Jones, μόλις 7 κατάφεραν να συγκρατηθούν σε θετικό έδαφος μετά το σήμα για ρευστοποιήσεις κερδών στα τελευταία λεπτά ( Disney 0,70%, Johnson & Johnson 0,50%, IBM 0,44%, Walmart  0,33%, Salesforce 0,28%, Merck 0,26% και American Express 0,16%). Τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι P&G (-0,85%), Microsoft (-0,77%) και Nike (-0,76%).

Από τις μετοχές του S&P 500, στο +4% έκλεισε η Twitter, ενώ στο +4,54% έκλεισε η μετοχή της Penn National Gaming.

Από την άλλη, ισχυρές απώλειες άνω του 7% σημείωσε η μετοχή της Biogen, μετά τη διάψευση της Samsung Group των χθεσινών δημοσιευμάτων περί συζητήσεων για την εξαγορά της εταιρείας, τα οποία είχαν φέρει την μετοχή στο +9%.

Αρνητική ήταν και η ημέρα για τις μετοχές του κλάδου της κρουαζιέρας, με την Norwegian Cruise Line να υποχωρεί κατά  -2.59%, την Carnival κατά -1,25% και την Royal Caribbean Cruises κατά -1,11% μετά τη σύσταση από τα CDC στου π0λίτες  να αποφεύγονται οι κρουαζιέρες ακόμη και για τους εμβολιασμένους.

Πτωτικά κινήθηκαν και οι μετοχές των Micron και AMD, καθώς η κατάσταση με την πανδημία στην πόλη Σιάν της Κίνας, έναν τεχνολογικό κόμβο όπου βρίσκονται εργοστάσια τόσο της Micron όσο και της Sasmung Electronics, έχει φέρει ανησυχία στην αγορά των εταιρειών που ασχολούνται με ημιαγωγούς και ολοκληρωμένα κυκλώματα.

Η αγορά πάντως είδαν τα στοιχεία για τις αιτήσεις καταβολής επιδόματος ανεργίας την εβδομάδα των Χριστουγέννων να υποχωρούν στις 198.000. Παράλληλα, ο δείκτης PMI του Σικάγο ενισχύθηκε στις 63,1 μονάδες τον Δεκέμβριο από τις 61,8 μονάδες τον Νοέμβριο.

Διαβάστε επίσης

Έβδομή θετική συνεδρίαση για το WTI, κέρδη και για τον χρυσό

Ανοδικά έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ενόψει της Παραμονής της Πρωτοχρονιάς

Χρηματιστήριο: Επικίνδυνη αλλοίωση αποτιμήσεων από τον χαμηλό τζίρο – Ούτε 1 εκατ. τεμάχια δεν άλλαξαν χέρια σε ΕΤΕ, Πειραιώς και Eurobank

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα
Wall Street, Βουτιά, – Βουτιά, Biogen, Samsung,Wall Street, voutia, – voutia, Biogen, Samsung