Έβδομή θετική συνεδρίαση για το WTI, κέρδη και για τον χρυσό

Ανοδικά έκλεισαν και την Πέμπτη οι τιμές του πετρελαίου, συνεχίζοντας για 7η ημέρα το σερί θετικών συνεδριάσεων για το WTI και για 4η συνεχόμενη για το Brent.

Η αγορά έχει βρει στήριξη στα θετικά νέα γύρω από τη χαμηλή νοσηρότητα της παραλλαγής Όμικρον, η οποία σε συνδυασμό με την υψηλή της μεταδοτικότητα θα μπορούσε να οδηγήσει σε πιο γρήγορη ολοκλήρωση του κύκλου της πανδημίας. Παράλληλα, η μείωση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ,

παρά την αύξηση της παραγωγής, ήταν ένα θετικό μήνυμα για την ζήτηση.

Θετικά στην επίδραση της αγοράς πετρελαίου ήταν και τα στοιχεία για την ανεργία στις ΗΠΑ, με τις αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας την τελευταία εβδομάδα να υποχωρούν στις 198.000. Ταυτόχρονα, ο  δείκτης PMI του Σικάγο ενισχύθηκε στις 63,1 μονάδες τον Δεκέμβριο από τις 61,8 μονάδες τον Νοέμβριο.

Το ενδιαφέρον πάντως παραμένει προσανατολισμένο στη συνεδρίαση του OPEC+  στις 4 Ιανουαρίου.

Κάπως έτσι, το συμβόλαιο Φεβρουαρίου του WTI ενισχύθηκε κατά  0,6% στα 76,99 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, ενώ στο ICE Futures στο Λονδίνο το Brent Φεβρουαρίου έκλεισε με οριακή άνοδο  0,1% στα 79,32 δολάρια το βαρέλι.

Με κέρδη έκλεισε και το συμβόλαιο του χρυσού, παρά την ανοδική πορεία της αγοράς μετοχών, βρίσκοντας στήριξη στην πτώση της απόδοσης του 10ετούς ομολόγου.

Το συμβόλαιο χρυσού παραδόσεως Φεβρουαρίου έκλεισε με άνοδο 0,5%  στα 1.814,10 δολάρια ανά ουγγιά. Το ασήμι παραδόσεως Μαρτίου έκλεισε με άνοδο 0,9% στα 23,06 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ ο χαλκός παραδόσεως Μαρτίου με απώλειες 0,5% στα 4,3925 δολάρια ανά λίβρα.

Διαβάστε επίσης

Ανοδικά έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ενόψει της Παραμονής της Πρωτοχρονιάς

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα
Έβδομή, WTI,evdomi, WTI