Wall Street: Οριακές μεταβολές στο άνοιγμα, στον απόηχο των επαφών ΗΠΑ-Κίνας

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης, με οριακές μεταβολές, κινούνται κατά τα πρώτα λεπτά των συνεδριάσεων της Τρίτης οι βασικοί δείκτες στη Wall Street, με τους επενδυτές να προσπαθούν να αναλύσουν τα δεδομένα γύρω από τις σινοαμερικανικές σχέσεις.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του Αμερικανού εμπορικού αντιπροσώπου, υπήρξε επικοινωνία με τους αντιπροσώπους του Πεκίνου στην οποία συζήτησαν «τα βήματα που έχει κάνει η Κίνα για να επιφέρει τις δομικές αλλαγές που προβλέπει η Συμφωνία, που θα διασφαλίσουν μεγαλύτερη προστασία για τα δικαιώματα

πνευματικής ιδιοκτησίας, θα αφαιρέσουν εμπόδια για τις αμερικανικές επιχειρήσεις στους τομείς των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και της γεωργίας και θα εξαλείψουν την αναγκαστική μεταφορά τεχνολογίας».

Από την άλλη η κινεζική πλευρά τονίζει ότι οι δυο πλευρές πραγματοποίησαν έναν εποικοδομητικό διάλογο για την διευθέτηση ζητημάτων όπως η ενίσχυση του διμερούς συντονισμού των μακροοικονομικών πολιτικών και η εφαρμογή της πρώτης φάσης της οικονομικής και εμπορικής συμφωνίας Κίνας-ΗΠΑ.

Παράλληλα το ενδιαφέρον παραμένει στραμμένο γύρω από την επιστημονική έρευνα για την θεραπεία και την πρόληψή κατά της Covid-19, με την AstraZeneca να ανακοινώνει πως προχωρά σε δοκιμές μιας νέας θεραπείας αντισωμάτων. Την Κυριακή η αμερικανική FDA είχε δώσει άδεια για μια θεραπεία με βάση το πλάσμα πρώην ασθενών της Covid-19, το οποίο μπορεί να χορηγείται σε ασθενείς με βαριά συμπτώματα.

Σε αυτό το κλίμα, ο Dow Jones, μισή ώρα μετά το άνοιγμα της Wall Street, κινούταν οριακά πτωτικά (-0,01%) στις 28.306,31 μονάδες, ο  S&P 500 με ισχνή άνοδο 0,15% κινούταν στις 3.436,52 μονάδες και ο  Nasdaq με οριακή άνοδο 0,01% στις 11.381,15 μονάδες.

Από τις μετοχές του Dow Jones ξεχωρίζουν στο άνοιγμα η Caterpillar με άνοδο 1,62% και η American Express με άνοδο 0,92%, ενώ στον αντίποδα κινείται η μετοχή της Exxon Mobil με απώλειες -1,65% και η Raytheon Technologies στο -1,49%.

Keywords
Τυχαία Θέματα